Najmanji stan u Italiji: Pogledajte šta sve stane u 7 kvadrata

Rim je jedna od najvećih europskih metropola i obiluje prekrasnim i ogromnim zgradama i kućama

Autor I.S. - Objavljeno 2017-09-16 12:43:00

No, jedan stančić u centru grada prava je iznimka. Naime, nadomak svih poznatih znamenitosti smjestilo se tek 7 kvadrata prostora koji, moramo priznati, izgleda prekrasno.

Nalazi se u neposrednoj blizini Panteona, Trga svetog Petra i zgrade Palazzo Grazioli, koju je u privatne svrhe koristio bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Prostor od, ponavljamo, tek 7 kvadrata kupio je i renovirao Marco Pierazzi, arhitekt i dizajner. Zanimljivo, taj je prostor nekada bio toalet domara zgrade, izgrađene još 1700. godine. Marco je u tih 7 kvadrata uspio smjestiti sve potrebno za život, i to na kakav način.

Moderna i dobro opremljena kuhinjica, uz kupaonicu i sklopivi kuhinjski stolić, sve je što ovom domišljatom dizajneru omogućuje ugodan boravak.

 

Najmanji stan u Italiji | Autor: Screenshot


Najmanji stan u Italiji | Autor: Screenshot
Sklapanjem stolića riješen je pristup stepenicama koje vode do sobe na spratu, u kojoj se nalazi također sklopivi krevet koji sobu pretvara u dnevnu ili spavaću, ovisno o potrebama.

 

Najmanji stan u Italiji | Autor: Screenshot/Canva

Drvene grede na stropu usklađene su s tamnim podom i u kontrastu su s modernim dizajnom koji prevladava u stanu.

Marco je u tom stanu živio s djevojkom, a morali su se preseliti u veću kuću zbog djeteta. Danas se 'najmanja kuća u Italji' iznajmljuje turistima.

#rim #italija #najmanjakuća #neobično #7kvadrata