Na Trebeviću svečano otvoren hotel „Pino Nature“

Na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski „Pino Nature Hotel“. Objekat je smješten u borovoj šumi, na prostoru nekdašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi Šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hoteljerstvu, a zasigurno će, na prvu, osvojiti i simpatije građana.

Autor S. Sa. - Objavljeno 2016-01-08 20:14:00

„Sretan sam što hotel Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras“, rekao je arhitekta Amir Vuk – Zec.

„Otvaranje ovog hotela znači i dodatno otvaranje Trebevića prema građanima Sarajeva, ali i turistima koji posjećuju naš grad. Raduje činjenica da imamo ovako reprezentativno zdanje izgrađeno prema svjetskim standardima“, rekao je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad

„Namjera nam je da ova objekat bude „dnevni boravak Sarajlija“. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za deset minuta na Trebeviću i na čistom zraku“, kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencija koja je zadužena za ovaj objekat.

Aida nam je istakla je za dizajn interijera objekta pobrinuo se renomirani bh arhitekta Amir Vuk Zec. Hotel posjeduje 24 sobe i aprtaman, kogresne dvorane, igraonice za djecu, wellness centar i bazen, kamin-salu te restoran.

#trebevićsarajevo #kodprvogšumaranovihotel #pinonaturetrebević

Vezani clanci

KANTON-SARAJEVO

Gripa odnijela prvu žrtvu i u Saraje...

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je prvi smrtni slučaj od gripe na području Kantona Sarajevo
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-03-23 17:49:00

KANTON-SARAJEVO

Dan grada: Žičara iznad Sarajeva 6....

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, danas je organizovao druženje s novinarima na kojem je najavio da će 6. aprila ove godine na Dan Grada Sarajeva...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-23 14:26:00

KANTON-SARAJEVO

Produžena skijaška sezona na Jahorin...

Snijeg koji od jučer pada produžit će ovogodišnju skijašku sezonu na Jahorini. 
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-23 10:19:00