Na Trebeviću svečano otvoren hotel „Pino Nature“

Na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski „Pino Nature Hotel“. Objekat je smješten u borovoj šumi, na prostoru nekdašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi Šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hoteljerstvu, a zasigurno će, na prvu, osvojiti i simpatije građana.

Autor S. Sa. - Objavljeno 2016-01-08 20:14:00

„Sretan sam što hotel Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras“, rekao je arhitekta Amir Vuk – Zec.

„Otvaranje ovog hotela znači i dodatno otvaranje Trebevića prema građanima Sarajeva, ali i turistima koji posjećuju naš grad. Raduje činjenica da imamo ovako reprezentativno zdanje izgrađeno prema svjetskim standardima“, rekao je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad

„Namjera nam je da ova objekat bude „dnevni boravak Sarajlija“. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za deset minuta na Trebeviću i na čistom zraku“, kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencija koja je zadužena za ovaj objekat.

Aida nam je istakla je za dizajn interijera objekta pobrinuo se renomirani bh arhitekta Amir Vuk Zec. Hotel posjeduje 24 sobe i aprtaman, kogresne dvorane, igraonice za djecu, wellness centar i bazen, kamin-salu te restoran.

#trebevićsarajevo #kodprvogšumaranovihotel #pinonaturetrebević

Vezani clanci

KANTON-SARAJEVO

KCUS: Novi linearni akcelerator pušt...

Na Klinici za onkologiju KCUS-a danas je zvanično pušten u funkciju novi linearni akcelerator.
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-05-21 14:28:00

KANTON-SARAJEVO

Supruga predsjednika Turske otvorila...

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas je otvorena Klinika za hematologiju (13. etaža CMB-a).
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-05-20 13:52:00

KANTON-SARAJEVO

Sjećanje na izbor za Miss opkoljenog...

Najljepše djevojke opkoljenog grada tada su poručile cijelom svijetu - Ne dajte da nas ubiju
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-05-20 11:50:00