dnevni-zivot

Pašić: Prikupljena sredstva za Mimu Šahinpašića


Šahinpašić je izašao iz bolnice i trenutno se osjeća mnogo bolje nego proteklih dana, kazala je Pašić. Ono što sada slijedi su pre-transplatacioni pregledi koji će pokazati da li je retransplatacija u ovom trenutku moguća.

- Predsjednik Otvorene mreže, doktor Almir Čehajić Batko je upravo danas bio u klinučkom centru u Grenoblu u Francuskoj, razgovarao je s doktorom. Dogovor je da, kada se urade pre-transplatacioni pregledi, pošaljemo nalaze u Francusku i doktor će odgovoriti kakvo je njegovo mišljenje, kazala je Pašić.

Potom će Mimo sa živim donorom otići u Francusku, kada će se i dogovoriti termin transplatacije, dodala je Pašić, istaknuvši da se u program Otvorene mreže već javilo 12 donora od koji će sigurno jedan odgovarati 100%.

 Ovu akciju zaključujemo u nedjelju, akcijom Makaze za minu i donatorskom večerom. Čitav iznos je prikupljen i Mimo će bez problema, što se te strane tiče moći otići na transplataciju, kazala je Pašić.

Tokom gostovanja, Pašić je, kroz svoj primjer, objasnila i kako u individualnim slučajevima teče proces od prikupljanja pomoći do transplatacije.