Nataša Arsenijević: Treba biti uporan, kako bismo ostvarili neke svoje životne snove

Nataša Arsenijević iz Bijeljine svojom ljepotom i fotogeničnošću osvojila je srca žirija na “Izbor za Miss fotogeničnosti BiH” za 2016., koji je u organizaciji online magazina NewsBlic, te je proglašena pobjednicom trećeg ciklusa projekta.

Autor E.H. - Objavljeno 2016-09-23 13:51:00

U razgovoru za NewsBlic, evo šta smo još saznali od Nataše..

News Blic: Nataša, za sami početak razgovora možete li nam nešto više reći o sebi?

Nataša: Ja sam kao osoba jako komunikativna, optimistična, osjećajna, tolerantna, pravedna i timski igrač. Iako sam dugi niz godina bila uspješan član karate kluba "Šampion", jako sam osjetljiva na bilo kakvu vrstu nasilja, bilo ono vršnjačko ili u porodici. Zato sam ponosna što sam tokom školovanja bila članica udruženja građana "Pons" i "Rosa-Luxemburg-Stif-tung", koji su se bavili projektima alternative nasilju. To je bilo jedno veliko iskustvo za mene.

News Blic: Vaše mišljenje da budete zaštitno lice nekog brenda i koje brendove bi voljeli da zastupate?

Nataša: Naravno da bi svaka žena, pogotovo ona koja svoju budućnost vidi u modnoj industriji, željela da bude zaštitno lice nekog poznatog brenda. Ja naravno jos uvijek nisam u poziciji da maštam o nekim velikim svjetskim kampanjama, ali ukoliko bih nekada bila u poziciji da biram, voljela bih da brend koji predstavljam reflektuje neke od karakteristika za koje mislim da su bitni za svaku ženu, pa samim tim i za njenu ljepotu, a to su sofisticiranost, umjerenost i karakter.Voljela bih prije svega da ostavim trag u svom okruženju, a zatim šire. Zadovoljstvo će mi biti sarađivati sa svim brendovima, a izdvojit ću "Hamel"  i "DiLine" u susjednoj Srbiji , što se tiče svjetskih brendova Chanel, Dior, Versace, LV, ali dug je put do tog nivoa , ali opet nije nedostižan.

News Blic: Prednost mušakraca u odnosu na žene?

Nataša: Iako se kaže da su muškarci jači pol, mislim da bilo koja samosvjesna žena ovu pretpostavku može da vrlo lagano demantuje. Žene koje ovo čitaju će me sigurno razumjeti i složiti se sa mnom. Uostalom i nauka je na našoj  strani: žene duže žive, manje oboljevaju i rjeđe dižu ruku na sebe. Žene mogu da nose haljine, mogu da iskazu osjećanja bez da se napiju i nesto najljepše donose na svijet anđele.

News Blic: Šta mislite o Izborima za Miss u BiH?

Nataša: Iskreno mislim da je potrebno više sredstava da bi se sve podiglo na nivo koji zaslužuju žene u Bosni i Hercegovini, za koje iskreno mislim, baš kao i za sve žene sa Balkana, da su među najljepšim na svijetu.

News Blic: Podržavate li plastične operacije?

Nataša: Sve što je sa ukusom može biti lijepo. Ako će neko zbog toga biti srećniji samo naprijed.

News Blic: Osvojili ste žiri i opravdano zauzeli prvo mjesto na castingu „Izbor za Miss fotogeničnosti“ 2016, možete li nam reći da li ste očekivali pobjedu?

Nataša: Svako vjeruje da će pobijediti, ali ne mogu reći da sam bila sigurna. Prije svega jer sam mislila da su presudni glasovi sa Facebook-a, a i bilo je još lijepih djevojaka. Uglavnom, hvala žiriju na ukazanom povjerenju.

News Blic: Da li ste se ranije prijavljivali na izbore ljepote i smatrate li da bi Vam ova laskava titula mogla pomoći u daljnoj modnoj karijeri?

Nataša: Da, sa 15 godina sam osvojila titulu "Miss šarma" na jednom izboru, ali tada sam imala druge prioritete tako da je ostalo na tome. Svaki uspjeh donosi nešto lijepo, tako da sam sigurna i da će mi ova titula pomoći.

News Blic: Vaše mišljenje o cjelokupnom projektu „Miss fotogeničnosti“ koji je u organizaciji NewsBlic online magazina?

Nataša: Najviše mi se dopada što se takmiče djevojke iz cijele BiH, regije i dijaspore. Prijavljivanje je putem interneta tako da je većini dostupno. Samo takmičenje je veoma lijepo organizovano, a pritom veoma opušteno, što je veoma važno.

News Blic: Obzirom da je glavna nagrada „Izbora Miss fotogeničnosti“ photobook možete li nam reći jeste li ranije snimali profesionalni foto?

Nataša: Da, dok sam pohađala školu manekenstva i par manjih regionalnih kampanja.

News Blic: Vaši planovi u budućnosti?

Nataša: Prije svega da uradim novi profesionalni book, a onda sigurnim korakom krenuti u nove pobjede.

News Blic: Šta biste poručili mladim damama koje žele da grade karijeru u svijetu mode i modelinga?

Nataša: Da budu uporne, originalne i da rade na sebi, ali ne samo u fizičkom smislu.

News Blic: Nataša, hvala Vam na izdvojenom vremenu za www.newsblic.ba i želimo Vam mnogo uspjeha u daljnjem radu?

Nataša: Hvala Vama, bilo mi je zadovoljstvo.

#natasaarsenijevic #missfotogenicnosti