Mauricijus: Rajski otok bijelog pijeska i azurnog plavetnila

Oko 900 km istočno od Madagaskara smjestila se jedna od najrazvijenijih zemalja Afrike, otočna država Mauricijus koja s Reunionom i Rodriguesom čini Maskarenske otoke nastale vulkanskim djelovanjem

Autor I.S. - Objavljeno 2017-10-31 19:37:03

Prvi put su ga posjetili Portugalci na početku 16. stoljeća, a naseljen je nešto više od sto godina kasnije, kad su došli Nizozemci. Nakon toga su Mauricijusom zavladali Britanci pa potom Francuzi, a 1968. ovaj komadić raja u Indijskom oceanu postao je nezavisna republika.

Rezultat slika za Mauricijus

Danas na otoku živi najviše Indijaca pa zatim Kreola, Kineza i najmanje Francuza, a govori se engleski i francuski, kao i kreolski. Posjetitelje iz cijelog svijeta privlače prekrasne plaže od bijelog pijeska i azurni ocean, kao i vrlo ugodna klima. Mauricijus je omiljena destinacija za medeni mjesec ili romantični odmor.

Gozba za sva osjetila

Pogled na horizont i uživanje u šetnjama po bijelom pijesku ili ispijanje koktela s pogledom na jedan od najljepših zalazaka sunca iskustvo je koje vječno ostaje urezano u pamćenje. Čarobni otok nudi bezbrojne mogućnosti za stvaranje uspomena koje se ne zaboravljaju, zahvaljujući prirodi od koje zastaje dah, ali i bezbrojnih mogućnosti koje nude resorti i hoteli podređeni čistom hedonizmu. Odaberite jedan od top 3 resorta na Mauricijusu za medeni mjesec, obiteljski ili aktivni odmor.

Upoznavanje s vrhunskom gastronomijom, istraživanje urbanih dijelova otoka, kao i netaknutih kutaka melem je za sva osjetila. Prepustite li se Mauricijusu, sigurno je da će vas razmaziti i omogućiti pravi odmor za duh i tijelo.

Mauricijus je idealna destinacija za obiteljski odmor s djecom jer osim raznovrsnih mogućnosti smještaja koji omogućuje raznolike sadržaje za mališane, najmlađi će zasigurno uživati i u promatranju kitova, divovskih kornjača te biljnog svijeta kakav se ne može vidjeti nigdje drugdje na svijetu.

Srodna slika

Rezultat slika za Mauricijus

Žila kucavica

Port Louis je glavni i najveći grad Mauricijusa, kaleidoskop različitih kultura u kojem se izmjenjuju utjecaji Indije, Afrike, Europe, Kine i Bliskog istoka. Iako ima puno drugih mjesta na otoku na kojima vrijedi potražiti smještaj s pogledom na prekrasne plaže i Indijski ocean, nikako nemojte propustiti šetnju žilom kucavicom otoka, užurbanim ulicama i labirintima četvrti u kojima dominiraju različite etničke karakteristike, kao i razgledati kolonijalnu arhitekturu.

 

Glavna atrakcija je mali, ali ponosit Prirodoslovni muzej u kojem se može naučiti više o izumrloj ptici dodo koja stoji i u grbu Mauricijusa te predstavlja njezin zaštitni znak, kao i drugim endemskim vrstama. Vrijedi posjetiti i muzej posvećen povijesti umjetnosti Blue Penny, u kojem se može razgledati impozantna zbirka poštanskih markica.

#mauricijus #rajskiotok #putovanja #afrika #otok #plaže