Martina Mlinarević Sopta promovisala knjigu "Huzur" u Mostaru

Kupovinom knjige se finansira njeno liječenje od raka!

Autor A.P. - Objavljeno 2018-06-07 16:53:00

  U Centru za kulturu Mostar jučer je promovirana knjiga „Huzur“, bh. novinarke i književnice Martine Mlinarević Sopta. „Huzur“ u prijevodu znači mir, a mir je upravo ono za čim je tragala i Martina, koja kaže, kad nađete mir u sebi našli ste mir sa cijelim svijetom. U ovoj knjizi, hrabra Hercegovka je opisala neka od najbolnijih i najizazovnijih perioda svoga života. Martini je podsjećamo dijagnosticiran rak dojke, s kojim se uspješno bori. Poznata je po vrlo otvorenim stavovima kako o našoj društveno-političkoj zbilji, tako i svom privatnom životu. Javno je na svom Facebooku obznanila da, osim što se bori s opakom bolešću da je i njen brak također okončan.

 

Knjiga „Huzur“ donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju. O knjizi su u Mostaru na promociji govorili eminentni i istaknuti članovi javnog života.

 

-Hvala vam jer ste taj svjetionik. Moje kopno. I zagrljaji koji mi mašu i šapuću – proći će oluja, čekamo te kući. Ono sinoć sve je bilo kuća. Moji ljudi. Moja ljubav u ćošku. Moj Mostar. Pišem i plačem po ovoj tipkovnici. Tek me sad spucalo…šta se zaista dogodilo. Na sred sobe otvoren kofer u koji ću za koji minut spakirati pidžame i još jednom na put u nepoznato. Da me sutra ugase na neki prekidač, da me sad ovdje nestane u momentu – vrijedilo je svakog pređenog koraka. Samo se ovo, i ovo ovako, zove život – napisala je Martina između ostalog na svom Facebooku nakon promocije knjige.

Prije toga zabilježila je i ovo:

-O knjizi vam neću pisati ništa dok je ne uzmete u ruke. Priča je to o najodvratnijim i najljepšim mjesecima koji su iza mene. Njezinom kupovinom dakako financirate u potpunosti liječenje ovdje prisutnog levata, dakle podržavate kupovinu kanabisa i tableturina, pa dobro razmislite.

#bih #mostar #martinamlinarevićsopta #rak #kancer #društveniangažman