Male kupaonice: 10 domišljatih ideja koje dodaju kvadrate

Jednom davno netko je rekao - lako je za razmještaj ako imaš namještaj, no kada je riječ o malim prostorima to baš i nije toliko jednostavno. Donosimo 10 domišljatih rješenja i nekoliko korisnih savjeta kako urediti malu kupaonicu, a da pritom na moderan način iskoristite baš svaki kutak

Autor E.H. - Objavljeno 2016-02-13 17:42:00

Male prostore puno je teže urediti i opremiti, posebno kada je riječ o kupaonicama. Kada, perilica rublja, lavabo i umivaonik samo su neke od fiksnih stvari koje treba 'ugurati' u nekoliko kvadrata. No uz pomoć nekoliko korisnih savjeta i vaš prostor može biti moderan, lijep i funkcionalan.

BOJE
Boja je jedna od vrlo važnih stvari na koje morate misliti želite li mali kupaonski prostor učiniti vizualno većim i efektnijim. Izbjegavajte tamne i zagasite boje na velikim površinama jer one zatvaraju i smanjuju prostor.

Bazirajte se na bijeloj, krem ili svijetlo sivoj te je iskombinirajte uz samo jedan mali detalj u žarkoj boji poput komada zida iza ogledala ili čak cijelog, površinom najmanjeg zida. Boje možete ubaciti i u obliku detalja poput slika na zidu, vaza, zavjesa, ručnika ili posude za sapun i četkice.

UZORCI
Uzorci poput šara, prugica, kockica ili cvjetnih detalja kojih ima u obliku ukrasnih pločica u malom su prostoru pravo osvježenje. No, ne pretjerujte jer je tanka granica između ljepote i kiča.

Za malu kupaonicu dovoljno je samo jedan zid ili segment zida ukrasite bordurom ili redom pločica s uzorkom i to vodoravnim- ako želite proširiti prostor i okomitim - želite li naglasiti visinu prostora. Isto tako, platneni detalji poput zavjesa mogu biti vrlo efektni u maloj kupaonici. A ideje za kupaonicu iz snova možete pronaći i u brojnimdizajnerskim rješenjima stvorenim za maštanje i inspiraciju.

NAMJEŠTAJ
Ormarića za kozmetiku, ručnike i sredstva za čišćenje u kupaonici nikad dosta. Želite li maksimalno iskoristiti mali prostor odaberite zidne, viseće ormariće ili pak ugradbene koji se montiraju ispod umivaonika.

Sličan efekt postići ćete uz pomoć zidnih ili samostojećih polica koje su znatno jeftinije od namještaja, a jednako zanimljive i korisne. Birajte jednostavne, glatke površine, a ogledala su uvijek dobro došla jer u trenu vizualno povećavaju prostor te su korisna.

SANITARIJE
Izbjegavajte masivne kade i velike umivaonike jer oni u trenu mogu zakrčiti cijeli prostor. Kutne kade polukružnog oblika ili pak tuš kabine sa i bez kade dati će vam dodatni prostor za ormarić ili WC školjku.

Što se umivaonika tiče, ugradbenim modelom koji se uklapa u ormarić ili zidani nosač dobit ćete dodatni prostor ispod njega koji možete napuniti ručnicima ili sredstvima za čišćenje.pšie zadovoljna.hr

10 domišljatih i praktičnih ideja za male i trendi kupaonice potražite u galeriji fotografija.

 

Idejna rješenja za male kupaonice - 1

#enterijer #kupaonice #savjeti

Vezani clanci

ENTERIJER-EKSTERIJER

DA VAŠA TERASA BUDE KAO IZ SNOVA: De...

Balkon, terasa su mjesta stvorena za uživanje, naravno ako su uređeni na odgovarajući način.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-07-02 15:20:00

ENTERIJER-EKSTERIJER

Vaš balkon uz malo truda može biti n...

Uz ovih par savjete, vaš balkon će zablistati. Pogledajte slike i bićete inspirisani da već sutra izvršite izmijene na vašem balkonu.
Autor: A.P. - Objavljeno 2018-05-26 14:05:00

ENTERIJER-EKSTERIJER

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKO...

Većina nas ne bavi se profesionalno uređenjem enterijera zbog čega je u redu napraviti nekoliko dizajnerskih grešaka s vremena na vrijeme. Ono što tre...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-04-18 09:18:00