Oni su dobili milione na lotu - evo kako su potrošili novac...

Velika količina novca neke će ljude promijeniti iz korijena, dok će neki biti isti kakvi su i bili. Ovih pet ljudi osvojilo je vrtoglave iznose na lutriji i dok su neki ponovno propali, drugi su tek promijenili prozore na kući.

Autor J.A. - Objavljeno 2017-06-05 15:25:00

Provjerite njihove priče:

Mickey Carroll, Velika Britanija

 

foto: Screenshot

 

Osvojio je više od 10 miliona funti 2002. godine. Imao je tada 19 godina i radio kao smetlar. Kada je dobio toliki novac - totalno je izgubio razum. Kupio je vilu vrijednu oko 800.000 eura kuna i u njoj priređivao divlje zabave koje su uključivale kokain i prostitutke.

Bio je sav u teškom zlatnom nakitu, a jednom je s prijateljima ispaljivao čelične kugle iz katapulta i pritom razbio 32 automobila. Nakon nekoliko godina zabavi je došao kraj kada je novac nestao. Zapravo, čak je i zapao u dugove pa je morao prodati vilu za sedam puta manji iznos da ih isplati. Danas opet radi kao smetlar i tvrdi kako mu nije žao što je spiskao toliki novac.

David Ashcroft, Velika Britanija

Nazvali su ga tajnim milijunašem nakon što je 1997. godine osvojio 12 miliona funti. Imao je 30 godina i radio kao restaurator namještaja. Nakon što je dobio silne milijune, nije ništa promijenio u svojem životu - nastavio je živjeti kao do tada.

Sve što si je priuštio bio je kamion za posao i neki popravci na verandi kuće u kojoj je živio. Roditeljima je kupio Mitsubishi Sedan. Novinarima je David bio jako zanimljiv upravo zato što se nije ponašao kao tipični dobitnik pa su pratili na što troši novac. Kažu da je 2013. godine promijenio prozore na kući, i to je to.

Brad Duke, SAD

 

On je osvojio vrtoglavih 220 miliona dolara 2005. godine, iako je i do tada živio imućno. Bio je vlasnik pet Gold Gym fitness centara, a kada je dobio novac od lota, rekao je kako bi želio da mu imetak naraste na milijardu dolara te da želi pomagati drugima.

Novac je uložio u obveznice i nekretnine, vodio svoje fitness centre i bavio se humanitarnim radom. Udvostručio je svoj kapital i želi napisati knjigu o tome kako doći do uspjeha. Kaže kako želi podijeliti svoja iskustva s drugima.

Karl Crompton, Velika Britanija

Ovaj muškarac je na lotu osvojio gotovo 11 miliona funti (oko 94 milijuna kuna) 1996. godine i odmah postao omiljena meta britanskih novinara. Kupovao je luksuzne stvari, organizirao lude zabave - živio je kao rock zvijezda. Prozvali su ga jednim od najprivlačnijih neženja u Velikoj Britaniji.

Vjerojatno bi izgubio sav novac da nije na tren zastao i razmislio. Ostatak novca je uložio u nekretnine i na kraju je udvostručio svoje bogatstvo. Oženio je nekadašnju kolegicu iz škole i žive sretno. 

Jane Park, Velika Britanija 

 

View image on Twitter

 

 

Imala je svega 17 godina kada je 2013. godine osvojila milion funti (oko 8,5 milijuna kuna) na EuroMillionsu i time je najmlađa dobitnica u toj zemlji. Čim joj se novac našao u rukama pojurila je u trgovine. Nakon četiri godine rekla je da želi tužiti lutriju jer joj je dobitak uništio život.

Nakon što je osvojila dobitak, morala se suočiti s mnogim ljudima koji su je mrzili. Čak je morala angažirati zaštitare zbog straha da se ne ostvare prijetnje koje su joj upućivali. Na kraju se vratila mami.

"Moj život je mogao biti deset puta bolji da nisam dobila taj novac", kazala je, a otkriva BrightSide.

#loto #milioneri