Očekivale da će aplikacija biti zaštita: 37 žena ostalo trudno

Iz tvrke "Natural Cycles", tvorca aplikacije, tvrde kako to i nije tako velik broj obzirom da ni jedna kontracepcija nije stopostotno učinkovita, a ovaj način koristi stotinjak hiljada žena

Autor I.S. - Objavljeno 2018-01-17 18:59:00

Iako je aplikacija nedavno proglašena službenom metodom kontracepcije, njeni tvorci upozorili su kako je tek 93% učinkovita, što bi mogao biti razlog prijavljenih pobačaja u Švedskoj. 

Naime, "Natural Cycles" može izračunati plodne i neplodne dane, odnosno dane kada je sigurno imati nezaštićen spolni odnos bez upotrebe drugih metoda kontracepcije. Dizajnirali su ju fizičari i bračni par Elina Berglund i Raoul Scherwitzl, a radi na način da se u nju unose temperatura tijela i osobni podaci, javlja Mashable. 

- Na prvi pogled, brojevi koje mediji prenose i nisu toliko iznenađujući obzirom na popularnost naše aplikacije - izjavili su iz tvrtke te dodali da čim više žena koristi aplikaciju da će se, statistički, povećati i broj slučajnih trudnoća. Spomenuli su i kako su istraživanja pokazala da aplikacija doista je sredstvo kontracepcije. 

No, i dalje je pitanje koliko je sigurna u odnosu na ostale metode. 

#naturalcycles #trudnoća #aplikacije #kontracepcija #plodniineplodnidani #tijelo #pobačaji