Dvanaestogodišnja djevojčica sama pomogla majci da se porodi (FOTO)

Jacee Dellapena, 12-godišnjakinja iz Mississippija, doživjela je neobično iskustvo kada je pomogla majci da rodi bebu.

Autor E.H. - Objavljeno 2017-06-10 15:50:00

Naime, Jacee je bila uzbuđena jer je, kako je kazala, bila preniska kako bi vidjela rođenje brata. Stoga je doktor predložio da Jacee obuče odijelo i sama porodi majku pod njegovim nadzorom. Djevojčica je pristala i nakon nekoliko minuta doživjela je prvi susret s bratom. Čak je i presjekla pupčanu vrpcu.

"Bila sam nervozna. Mislila sam kako ću nešto zabrljati, ali to je bio najbolji trenutak u mom životu. Na početku sam plakala jer sam mislila kako ga neću vidjeti jer sam niska. Poslije mi je doktor dozvolio da izvučem bebu. Ranije sam se igrala lažnih doktora, ali ovo je bila prava stvar", ispričala je Jacee američkim medijima.

Njen brat Cayson Carraway rođen je zdrav sa 3,3 kilograma.

Prvu fotografiju Jacee i Caysona podijelilo je oko 170.000 ljudi na Facebooku. Mnogi su osudili odluku ljekara da prepusti porod 12-godišnjakinji.

"Nema apsolutno ništa loše u tome što je ljekar dozvolio Jacee da svjedoči ovom predivnom trenutku. Možda ne misle svi tako, ali Jacee je bila jaka i donijela je brata na svijet", rekla je Nikki Smith, prijateljica Jaceeine majke.

Majka Dede Carraway na kraju je rekla kako ne zna šta ju je više rasplakalo, rođenje sina Caysona ili suze na licu njene kćerke.

#jaceedellapena #mississippi #porod

Vezani clanci

ZANIMLJIVOSTI

NORVEŠKI DŽEPARAC: Djeca ovdje zarađ...

Djeca u norveškom gradiću Balstadu svaki dan sjeku jezike bakalara, a oni koji su najspretniji i kojima najbolje ide u ovom honorarnom poslu, mogu da...
Autor: I.S. - Objavljeno 2018-01-17 20:17:00

ZANIMLJIVOSTI

Očekivale da će aplikacija biti zašt...

Iz tvrke "Natural Cycles", tvorca aplikacije, tvrde kako to i nije tako velik broj obzirom da ni jedna kontracepcija nije stopostotno učinkovita, a ov...
Autor: I.S. - Objavljeno 2018-01-17 18:59:00

ZANIMLJIVOSTI

Zatražio razvod jer se supruga kupal...

Jedan muškarac iz Tajvana je nedavno podnio zahtjev za razvod, a sud ga je odobrio. Muškarac se žalio da njegova žena provodi psihičku torturu jer se...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-01-17 15:33:00