Luis Enrique već napravio plan za Chelsea, ali uz jedan uslov za Abramoviča

U engleskim medijima sve više se bruji o tome da će Antonio Conte na kraju ove sezone napustiti Chelsea, a da će na njegovo mjesto doći nekadašnji trener Barcelona Luis Enrique. Međutim, španski stručnjak ne želi dolaziti dok se ne završi ova sezona.

Autor I.S. - Objavljeno 2018-02-12 20:33:00

Conteu se opasno "ljulja" stolica nakon rezultatske krize u kojoj se nalazi ovaj klub već neko vrijeme. O otkazu za italijanskog stručnjaka špekuliše se već nekoliko sedmica, ali čini se da Roman Abramovič ne želi mijenjati trenera jer stiže veoma važan period za Plavce.

Chelsea će naredne sedmice igrati meč osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone i jasno je da nije vrijeme da se trener mijenja desetak dana pred utakmicu. Međutim, engleski mediji navode da je Abramovič odlučio da će Conte biti bivši na kraju sezone, a najveće šanse da preuzme klubu Plavaca daju se Enriqueu.

Navodno, Enrique je dao do znanja Chelseaju da bi došao tek na kraju sezone kako bi s ekipom odradio cijele pripreme i to je njegov uslov. Čini se da je španski stručnjak već napravio plan jer je odlučan da na Stamford Bridge dovede stručni štab koji ga je pratio tri sezone u Barceloni.

To uključuje sadašnjeg trenera Celte Vigo Juana Carlosa Unzuea, skauta Roberta Morena, trenera Rafaela Pola i psihologa Joaquina Valdesa. Njegov dugogodišnji prijatelj Lluis Lainz otkrio je da će Enrique konačnu odluku donijeti na kraju ove sezone.

"Ne znam da li je bio u kontaktu s Chelseajem i da li ga uopšte taj klub želi angažovati. Moji izvori kažu da on neće doći dok se ova sezona ne završi. On nikada ne bi preuzeo neku ekipu dok sezona još traje. Ako Unzue odbije da bude ponovo dio njegove ekipe siguran sam da će on svejedno povesti Pola, Valdesa i Morena", rekao je Lainz.

#luisenrique #mediji #antonioconte #sezona #chelsea #klub #kriza