DO MONTAŽNE KUĆE ZA 6.000 EURA: Jeftine, tople, ekološke i brzo useljive

Popularnost ovih kuća raste jer mlađe generacije sve češće žele da njihovi domovi nose njihov lični pečat, pa uz tipske kuće imaju i opciju “po želji kupca“

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-07-29 12:58:00

Na nedavnom Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, među najpristupačnijim izloženim projektima bile su montažne kuće koje se mogu naći i od 6.000 eura.

Montažne kuće, koje su do 30 odsto jeftinije od tradicionalnih, pa tako vikend kuća od 31 kvadrat košta 6.040 evra, a stambena od 100 kvadrata 16.180 eura. Kuća za četvoročlanu porodicu, po principu “ključ u ruke”, može da se dobije za 25.000 eura, a u sivoj zoni za 180-200 eura po kvadratu.

“Montažne kuće su u svijetu već odavno praksa, a i kod nas postaju sve popularnije. Jeftine, tople, ekološke i useljive kroz samo nekoliko dana, a vijek materijala koji koristimo je 100 godina”, objasnio je jedan građevinac.

Proizvođači ističu i da su montažne kuće mnogo fleksibilnije od zidanih, te im zemljotresi, olujni vetrovi i poplave ne mogu ništa.

“Ljudi čije su kuće poplavljene pre dvije godine najbrže su rešili taj problem – bilo je dovoljno samo zamijeniti OSB ploče i vunu da bi ponovo živjeli u suhom. Tokom poplava u Obrenovcu voda nije odnijela nijedan montažni objekat”, rekli su u jednom preduzeću, dok su u drugom objasnili da koriste negorivi materijal, kako se u slučaju požara kuća ne bi urušila.

“Naša arhitektkinja je tu da osmisli kuće u skladu sa idejama vlasnika. Nedavno je klijent htio da mu samo jedna strana kuće bude zidana, a preostale tri u staklu, da sam izabere pločice i raspored prostorija i mi smo mu u svemu izašli u susret”, ponosni su u jednoj firmi, piše 24online.info. 

#montaznekuce #jeftinobrzoipozeljikupca #kljucuruke