Kraljica Elizabeta u šoku: Uginulo joj sedam labudova, moguća ptičja gripa?

Osim labudova u Windsoru, kraljica je vlasnica svih onih koji se nalaze u otvorenim vodama Ujedinjenog kraljevstva.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-02-05 17:48:00

Znanstvenici rade testove na mrtvim labudovima, a strahuju da je riječ o ptičjoj gripi, rekao je jedan od zaposlenika Kraljevske obitelji, prenosi 24sata.

Kraljicu Elizabetu II. (91) uzrujala je vijest o sedam mrtvih ptica u njezinom jatu u dvorcu Windsor

 - Obožava svoje labudove, a inače je veliki ljubitelj životinja - rekao je zaposlenik.

Kraljica iščekuje nalaze koji bi trebali biti gotovi početkom sljedećeg tjedna no sumnja se na najgore, ptičju gripu. Znanstvenici obavještavaju Elizabetu o svakom koraku istrage i ona se nada da neće nastradati i ostatak kraljevskog jata.

David Barber, koji je kraljičin označivač labudova i odgovara za 800 godina staru tradiciju praćenja broja tih ptica na rijeci Temzi, kaže da ih je jako pogodio gubitak. U krugu obitelji Kraljica Elizabeta II. i princ Filip slave 70 godina braka Prema tradiciji, kraljica je vlasnica svih labudova u otvorenim vodama u Ujedinjenom Kraljevstvu i samo u Windsoru ih ima 72. Ptičja gripa se pojavila i prošle godine u siječnju kada je uginulo 80 labudova u skloništu Abbotsbury Swannery u engleskom gradu Dorsetu.

Ljetos je djevojčica Lyndsay Sampson (5) poslala pismo Elizabeti i pitala je može li „zadržati“ jednog labuda.

- Kraljica vas ohrabruje zbog interesa oko života naših nacionalnih ptica - odgovorila joj je. Elizabeta je nedavno najavila da će objavljivati 48 sati prije putovanja točne detalje svojih ruta kako bi upozorila privatne zrakoplovne tvrtke i vlasnike dronova te izbjegla podudaranje u zraku s njezinim helikopterom. No, stručnjaci kažu će to ohrabriti teroriste, bijesne ljude i one koji se žele našaliti s kraljevskom obitelji.

- Zašto trošiti milione na njihovu zaštitu, kad je ova informacija sada javna. Ovo me jako zabrinjava - rekao je bivši šef kraljevskog osiguranja Dai Davies.

Elizabeta se još nije oglasila oko ovih kritika, a vlasnici jednog brenda kozmetike su joj odlučili posvetiti nijansu ružu koju su po njoj nazvali „Legendarna kraljica“. Riječ je o blagoj boji vina i fanovi su već 'razgrabili' njegove zalihe.

#kraljicaelizabetaii #labudovi #ptičijagripa

Vezani clanci

SHOWBIZ

Kylie Jenner odlučila je biti cool m...

Najmlađa sestra iz klana Kardashian-Jenner zbog majčinstva se nije odrekla smjelih modnih kombinacija
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-04-22 13:51:00

SHOWBIZ

Iz omanske policije procurili detalj...

KAO i u svim slučajevima smrti slavnih, pogotovo kad su u pitanju mladi, svi se pitaju isto - kako su umrli? Policija u Omanu, gdje je pronađeno tijel...
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-04-22 13:44:00

SHOWBIZ

Trudna Miljana završila u krevetu sa...

Miljana Kulić, koja je trudna ušla u rijaliti "Zadruga", šokirala je kako svoje cimere, tako i gledaoce, kada je sinoć završila u krevetu sa Banetom Č...
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-04-22 12:42:00