Kraljica Elizabeta u šoku: Uginulo joj sedam labudova, moguća ptičja gripa?

Osim labudova u Windsoru, kraljica je vlasnica svih onih koji se nalaze u otvorenim vodama Ujedinjenog kraljevstva.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-02-05 17:48:00

Znanstvenici rade testove na mrtvim labudovima, a strahuju da je riječ o ptičjoj gripi, rekao je jedan od zaposlenika Kraljevske obitelji, prenosi 24sata.

Kraljicu Elizabetu II. (91) uzrujala je vijest o sedam mrtvih ptica u njezinom jatu u dvorcu Windsor

 - Obožava svoje labudove, a inače je veliki ljubitelj životinja - rekao je zaposlenik.

Kraljica iščekuje nalaze koji bi trebali biti gotovi početkom sljedećeg tjedna no sumnja se na najgore, ptičju gripu. Znanstvenici obavještavaju Elizabetu o svakom koraku istrage i ona se nada da neće nastradati i ostatak kraljevskog jata.

David Barber, koji je kraljičin označivač labudova i odgovara za 800 godina staru tradiciju praćenja broja tih ptica na rijeci Temzi, kaže da ih je jako pogodio gubitak. U krugu obitelji Kraljica Elizabeta II. i princ Filip slave 70 godina braka Prema tradiciji, kraljica je vlasnica svih labudova u otvorenim vodama u Ujedinjenom Kraljevstvu i samo u Windsoru ih ima 72. Ptičja gripa se pojavila i prošle godine u siječnju kada je uginulo 80 labudova u skloništu Abbotsbury Swannery u engleskom gradu Dorsetu.

Ljetos je djevojčica Lyndsay Sampson (5) poslala pismo Elizabeti i pitala je može li „zadržati“ jednog labuda.

- Kraljica vas ohrabruje zbog interesa oko života naših nacionalnih ptica - odgovorila joj je. Elizabeta je nedavno najavila da će objavljivati 48 sati prije putovanja točne detalje svojih ruta kako bi upozorila privatne zrakoplovne tvrtke i vlasnike dronova te izbjegla podudaranje u zraku s njezinim helikopterom. No, stručnjaci kažu će to ohrabriti teroriste, bijesne ljude i one koji se žele našaliti s kraljevskom obitelji.

- Zašto trošiti milione na njihovu zaštitu, kad je ova informacija sada javna. Ovo me jako zabrinjava - rekao je bivši šef kraljevskog osiguranja Dai Davies.

Elizabeta se još nije oglasila oko ovih kritika, a vlasnici jednog brenda kozmetike su joj odlučili posvetiti nijansu ružu koju su po njoj nazvali „Legendarna kraljica“. Riječ je o blagoj boji vina i fanovi su već 'razgrabili' njegove zalihe.

#kraljicaelizabetaii #labudovi #ptičijagripa

Vezani clanci

SHOWBIZ

Fatalna crnka Salma Hayek sada je pl...

Slavna meksička glumica stigla je na zabavu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti s novom frizurom i sve iznenadila
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-02-18 20:16:00

SHOWBIZ

MILJANA NASRNULA KAMENOM NA MATORU,...

U Zadruzi su danas ove dvije ukućanke u centru pažnje. Taman kada smo mislili da su prestale sa burnom svađom, Jovana Tomić Matora i Miljana Kulić su...
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-02-18 19:00:00

SHOWBIZ

Komšije Ace Lukasa otkrivaju: evo ko...

Proteklih mjeseci razni skandali vezuju se za ime folk pjevača Ace Lukasa, od toga da ga je bivša supruga Sonja napustila i optužila za nasilje u poro...
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-02-18 17:22:00