Kovačević: Odnos Srba i Hrvata u BiH model za restart srpsko-hrvatskih odnosa

Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević ocijenio je da odnos između Srba i Hrvata u BiH sigurno može i treba da posluži kao model za racionalan restart sveukupnih srpsko-hrvatskih odnosa, ali i odnosa između Srbije i Hrvatske, kao zemalja matica svih Srba i Hrvata

Autor I.S. - Objavljeno 2018-02-13 17:34:00

Komentarišući posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, Kovačević je mišljenja da je Vučić, na osnovu modela srpsko-hrvatskih odnosa u BiH, predložio Zagrebu inicijativu o nenapadanju.

"Mislim da je to dobro prepoznao i predsjednik Vučić i da je upravo na osnovu tog modela i nastupio sa inicijativom o međusobnom verbalnom nenapadanju. NJegova rečenica da Srbi i Hrvati imaju sukobe o prošlosti, ali da nemaju sukobe o budućnosti, potpuno je tačna i sigurno već ranije prepoznata od srpskih i hrvatskih lidera u BiH", naglasio je Kovačević za portal "Dnevnik.ba".

On je rekao da sama posjeta sigurno može biti ocijenjena pozitivnom, dodavši da je veoma bitno i, za početak sasvim dovoljno, da se srpski i hrvatski lideri redovno susreću i razgovaraju.

"Ne možemo zaboraviti da su srpsko-hrvatski odnosi izuzetno osjetljiva, možemo reći čak i bolna politička tema i u srpskom i u hrvatskom javnom prostoru. Zato ne smijemo imati ni prevelika očekivanja", naveo je Kovačević. 

#kovačević #snsd #radovankovačević #srbi #hrvati #politika #teme