Košarkašice BiH danas igraju protiv Islanda

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati meč protiv selekcije Islanda u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. godine

Autor M.B. - Objavljeno 2018-02-10 11:57:00

Nakon dva odigrana kola te pobjede protiv Slovačke i poraza od Crne Gore, izabranice selektora Gorana Loje nalaze se na drugom mjestu kvalifikacione grupe A, dok je Island upisao dva poraza i zauzima posljednju poziciju na tabeli.

Lojo je upozorio da Island nije protivnik za potcijeniti, te da se ta selekcija u oba meča koja je izgubila ravnopravno nosila s protivnicima.

- Island je prve dvije utakmice izgubio, međutim u oba meča je bio u rezultatskom egalu 30 minuta. Atipična su ekipa zbog podjednake visine svih igračica, dosta šutiraju za tri poena, ali mislim da s ozbiljnim pristupom možemo ostvariti pobjedu – rekao je Lojo u izjavi za Fenu.

Nakon današnjeg meča s Islanđankama, košarkašice BiH u ponedjeljak će otputovati u Slovačku gdje će u srijedu, 14. februara igrati meč protiv domaće selekcije.

U odnosu na prve dvije utakmice reprezentacija BiH je jača za usluge Amerikanke Lynette Kizer i oporavljene Tamare Kapor.

Utakmica BiH – Island će biti odigrana danas u 17 sati u sarajevskoj Skenderiji.

#koŠarka #ženskaseniorskareprezentacija #bih #island #skenderija