Kim Jong-un šalje sportiste u rudnik jer su osvojili "samo" 7 medalja na OI

Sedam medalja je malo za Kim Jong-una. Lider Sjeverne Koreje naredio je da se kazne svi sportisti koji Koreju nisu dostojno predstavljali ovu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-08-26 13:10:00

Navodno Kim Jong-un je naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posljedice.

Ekspert za totalitarne režime poput ovog u Koreji, Tošimitsu Sigemura kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice, ali samo najsjajniju. "Veliki vođa" ostale ne priznaje šta više moraće i oni sa srebrom i bronzom dobro da se oznoje.

"Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni boljim mjestom za život, dobrim automobilom, možda i nekim drugim poklonima od strane režima. Ali, Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka, takođe, vjerovatno će ih preseliti u lošije dijelove grada, a moguće je da budu poslati u rudnik uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dvije", rekao je Sigemura.

 

#oi #koreja #kazna #sportisti #kimjong-un