Kako da uživate u “seksu pomirenja”, ali bez svađe!

Jedne sekunde u suzama, otečenog lica s razlivenom maskarom, a sljedeći trenutak u strastvenoj akciji s partnerom kao da sutra ne postoji. Zvuči poznato?

Autor A.B. - Objavljeno 2017-09-11 16:43:00

“Seks pomirenja je nešto o čemu svi maštaju. Uzbuđenje koje dolazi s mislima o mogućem raskidu idealan je katalizator strasti”, objašnjava bračni savjetnik Paul Hokemeyer.

Svađe uzrokuju stanje povišene stimulacije. Prije i poslije svađe pali se primitivni dio ljudskog mozga. Tijelo reaguje na to pa dlanovi postanu vlažni, srce ubrzano lupa, a može doći čak i do zujanja u ušima. Mozak povezuje taj osjećaj uzbuđenja s osobom koja se nalazi pokraj vas.

Kako tijelo i mozak ne mogu dugo da izdrže takvo napeto stanje, pokušavate pronaći način da se smirite i vratite u ravnotežu. “Seks pomirenja radi upravo to”, objašnjava Hokemeyer i naglašava da je seks savršen koktel hemikalija, kao što su dopamin, endorfini, serotonin i oksitocin, koje su baš ono što vam treba u tom trenutku.

Kako je svađa samo jedan od načina postizanja takvog napetog stanja tijela, Hokemeyer tvrdi da se isti efekt može postići i igranjem uloga. Možete obući kostime i odigrati igru zločinac – policajac ili na neki drugi način odglumiti svađu i prepirku. Rezultati su isti, a poslije se nećete osjećati loše i za vrijeme seksa nećete biti u suzama.

#ljubav #sex #pomirenje #parovi #svađa