Kad stančić od 34 kvadrata sredite bez greške (FOTO)

Stančić od samo 34 “kvadrata”dostupnog prostora koji gledate na fotografijama dizajnirao je ruski studio Geometrium brinući o tome da se maksimalno iskoristi sav prostor bez zatvaranja prostora suvišnim namještajem.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-12-21 16:41:00

Mali hodnik uz sam ulaz istaknut je drvenim letvicama od kojih je izrađena uska pregrada i koje se nastavljaju na stropu, a pomoću ogledala dodatno se vizualno povećava prostor.

Letvicama je hodnik odvojen od ostatka prostora, a budući da se ne radi o punom drvetu, tokom dana u hodnik dopire prirodna svjetlost.

Kuhinja je s blagovaonicom jedinstven prostor predviđen za druženje. Klasična bjelina kuhinje s bijelim ormarićima razbijena je elementom reljefne kuhinjske pozadine izrađene od raznobojnih pločica s različitim teksturama i dubinom.

Bijeli okrugli stol u blagovaonici natkriven je velikom crnom visećom lampom, a uz prozor se nalazi i udobna klupa za sjedenje i odmaranje koja može služiti i kao posebno osvijetljen kutak za čitanje.

Organizirati mali prostor na zanimljiv način nije uvijek lako pa se zato ovaj projekt posebno ističe podizanjem dnevne sobe na strukturu u obliku platforme u koju se može pospremiti bračni krevet za spavanje. Tako se u tren oka prostor može pretvoriti iz dnevne sobe prepune prostora za sjedenje i druženje u udobnu spavaću sobu.

Osim klasičnog kauča u prostoru dnevne sobe može se sjediti i u velikim vrećama različitih boja koje se s lakoćom mogu premještati po prostoru.

Tamnosivi zid na koji se naslanja kauč idealna je podloga za šarene detalje. Cijeli jedan zid u sobi zauzima bijeli ugradbeni ormar s ugrađenim bio-kaminom koji stvara toplu atmosferu.

Balkon je zatvoren i iskorišten kao mali prostor za odmaranje i minijaturna radna soba. Sunčana žuta boja polica i radnog stola unose vedrinu u neutralni prostor.

Kupaonica je zanimljiva zbog šarenog uzorka pločica iskorištenog kako bi se stvorio kontrast u prostoru tuša u odnosu na ostatak kupaonice obojene vodootpornom sivom bojom. Higijenske potrepštine i ručnici mogu se odložiti u drvenim ugradbenim policama smještenima uz staklena vrata tuša. Još jedna posebnost kupaonice kameni je umivaonik koji se izvrsno uklapa u cjelokupno uređenje kupaonice.

#stan #sreĐivanje