Mimo Šahinpašić danas putuje u Francusku na pripreme za retransplataciju bubrega

Njegova borba počela je prije 17 godina kada mu je obavljena transplatacija bubrega, a njegova funkcija zatajila je u maju ove godine

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-20 08:46:00

Novinar i urednik Mimo Šahinpašić danas bi trebao otputovati u Francusku na pripreme za retransplantaciju bubrega.  Poznato TV lice boravit će u bolnici u Grenoble, gdje bi trebali biti urađeni završni nalazi i pregledi za transplantaciju bubrega. Njegova borba počela je prije 17 godina kada mu je obavljena transplatacija bubrega, a njegova funkcija zatajila je u maju ove godine. Šahinpašić je vraćen na dijalizu, a nakon brojnih komentara po objavljivanju vijesti povukao se iz medija i svoje zdravstveno stanje nije iznosio u javnsot.

Podršku na putu koji će mu olakšati život jučer su dali  Mirsad Šiljak, direktorom FK Željezničar i Emir Dobrača, marketing menadžer kluba s Grbavice. 

"Navijač i prijatelj Kluba, Mimo Šahinpašić, sutra putuje u Grenoble gdje će obaviti pripreme i pregled za transplantaciju. Sretno, Mimo!", napisali su uz fotografiju na zvaničnom Facebook profilu Fudbalskog kluba Željezničar objavljenoj jučer.

 

#mimošahinpašić #liječenje #transplatacija #bubreg