Izborni biseri: Od Kusturice do Đanija

Izboru u BiH su završeni. Ostalo je da se rezultati zvanično saopšte, pa onda slijedi formiranje vlasti u lokalnim zajednicama.Možda bi mogli da kažemo da bi izbori bili dosadni da nema naših sugrađana koji na veoma dosjetljiv način unište svoj listić.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-10-03 15:40:46

I ove godine, glasači koji su željeli da unište svoj listić imali su dosta ideja kako da to urade na “zanimljiv” način.

Konstantin Savić, kandidat za načelnika Teslića dobio je svoj glas u Sarajevu. Naravno, listić je nevažeći. Pjevač folk muzike Đani, koji je internet zvijezda posljednjih nekoliko mjeseci na Balkanu, takođe je dobio svoj glas, uz poruku: “No Đani, no party”.

Na glasačkom listiću za lokalne izbore, gdje se zaokružuje načelnik općine Novo Sarajevo, stoji hashtag #TeamBradPitt gdje dosjetljivi Sarajlija očigledno staje na stranu jače polovine para “Brangelina”. Isti glasač poručuje: “Nije gotovo, tek počinje”, uz savjet kladioničarima “Nikad na Lacijo, uvijek na Svonsi 3+”.

Na jednoj izbornoj listi stoji sistem 13/23 – na 1 KM, takođe dakle u kladioničarskom duhu, a pored ranije pomenute “Izdajničke stranke – Kvisling”, koju je “oformio” jedan glasač, dobili smo i “Stranka pravog puta legalizovane marihuane”, sa svojim istaknutim kandidatima.

Tu je i poruka strastvenog navijača FK Sarajvo: Moja politika je FC Sarajevo, Moja stranka je Horde zla, nacionalnost – Pitar.

#izbori #listići