Iz zraka snimljeni prizori uništenih kuća u Hrvatskoj Kostajnici (VIDEO)

Prema informacijama objavljenima na stranicama Hrvatskih voda vanredno stanje zbog poplava proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici koju je poplavila Una.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-03-13 17:57:00

HRT javlja kako je voda poplavila nekoliko kuća, poplavljena je i cesta u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno.

Tokom sjednice Kriznog stožer Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, na kojoj je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, u Starom putu u novom klizištu oštećeno je desetak kuća, od kojih neke potpuno.

Na klizištu u Starom putu oštećeno je desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini se ne može stanovati.

Srećom, stanovnici su uspjeli pobjeći.

Nakon dojave o klizištu, sudionici sjednice Kriznog štaba, među kojima su, osim premijera Plenkovića, bili i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mjesto nesreće, prenosi Index.

“Dio brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snijega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u saradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osigurat ćemo im smještaj i pomoći u obnovi kuća”, rekao je Plenković.

#hrvatska #poplave #klizišta #kostajnica #vanrednostanje