Inicijativa H:ART i Obojena Klapa otvaraju novu javnu galeriju u naselju Grbavica

Izložba novonastalog murala i pratećih radova u haustoru u Ulici Hasana Brkića 47 održat će u četvrtak, 16. 11. 2017. u 18.00 sati

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-11-15 15:17:00

Inicijativa H:ART udružena sa Obojenom klapom otvara četrnaestu po redu javnu galeriju u Sarajevu.

Obojena Klapa okuplja umjetnike koji imaju cilj razvijati uličnu umjetnost - izlazeći tako iz okvira galerija i čineći umjetnost dostupnu svima. Mural pod nazivom ”Neke ljude ljubav grije” je izrađen tehnikom slobodnog stila - u toku izrade murala nisu korištene skice ni šabloni, nego samo umovi mladih umjetnika.

Uz mural će biti izložene grafike koje upotpunjavaju priču samog murala. Umjetnici koji ovaj mural i prateće grafike poklanjaju ovom haustoru su Vedran Poričanin, student na Likovnoj akademiji, i Armin Zimić, obojica predstavnici Obojene klape. 

Kao odgovor na tamnu svakodnevicu života u bh. društvu, H:ART inicijativom organizatori žele živote ljudi u zgradama učiniti ljepšim i slobodnijim ukrašavajući zajedničke prostore umjetninama mladih umjetnika.

Tako naši haustori, u kojima provodimo značajan dio naših života, postaju javne galerije za radove mladih umjetnika i umjetnica i prostori za međusobnu interakciju, promišljanja, kreiranje društvenih vrijednosti i združeni angažman komšija i komšinica.

- Dođite 16. 11. 2017. u 18.00 sati da zajedno uživamo u umjetničkim djelima mladih umjetnika, solidarnosti i druženju sa prijateljima i komšijama ovog sarajevskog haustora - poručuju mladi umjetnici.

Izložba će biti otvorena čitanjem poezije.

 

 

#vedranporicanin #arminzimic #izložba #haustor #likovnaakademija #komšije