Ima 24 godine i najzgodniji je milijarder na svijetu

Gustav Magnar Vico ima 24 godine i treći je najmlađi milijarder na svijetu.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-04-05 10:53:00

Imovinu je naslijedio od oca Gustava Vice i procjenjuje se da je težak čak 1.9 milijardi dolara. Magnar u svom vlasništvu posjeduje polovinu akcija norveške kompanije Salmar sa sjedištem na ostrvu Freja u centralnoj Norveškoj.

Dospio je u žižu javnosti kada je počeo sa eksponiranjem svog ekstravagantnog života na društvenim mrežama.

"Kralj lososa", kako ga nazivaju mediji, vlasnik je polovine norveške firme Salmar, koja je jedna od najvećih kompanija za preradu ribe na svijetu.

Njegov otac Gustav je osnovao 1991. godine,  a njegov sin nije tek tako prihvatio odluku svoje porodice da on bude taj koji će biti na čelu kompanije. Često navodi da iako mu je takva pozicija velika čast, prije te odluke razgovao je sa porodicom da li je ispravno da on bude taj u čijem vlasništvu će biti polovina akcija firme Salmar.

U bogatstvu će moći uživati samo ako njegova porodica bude zadovoljna njegovim ponašanjem, odnosno budu sigurni da ga novac i moć neće promijeniti. Dio novca mlađi Vico riješio je da uloži i u tehničke startapove, kao što je ulaganje u norveške varijante aplikacija Snapchata - Gobiand.

Gustav obožava modu i tetoviranje i uvijek je u prvim redovima na svim važnim revijama u Norveškoj. Uprkos ektravagantnom načinu života, ovaj mladić prisustvuje sastancima uprave Salmara.

#gustavmagnarvico #kraljlososa #milijarder #norveška #bogastvo

Vezani clanci

FINANSIJE

Ko je Jeff Bezos, najbogatiji čovjek...

Bogatstvo osnivača i šefa Amazona Jeffa Bezosa premašilo je 150 milijardi dolara. Prema listi milijardera koju je pripremio Forbes, bogatstvo Bezosa j...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-20 14:33:00

FINANSIJE

Samit u Londonu: BiH dobila 275 mili...

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovao je danas u Londonu na Samitu premijera zapadnog Balkana (WB6+EU8) koji s...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-10 19:45:00

FINANSIJE

UIO BiH: Embargo na rast cijena ciga...

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je na današnjoj sjednici usvojio Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH k...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-10 16:39:00