Honda: U Frankfurtu predstavljanje CR-V Hybrida

Honda će na sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti pretprodukcijski CR-V Hybrid, koji ujedno najavljuje i sljedeću generaciju evropske verzije ovog popularnog SUV modela

Autor A.B. - Objavljeno 2017-09-06 15:00:00

Sudeći na osnovu pretprodukcijskog vozila, novi CR-V imat će znatno moderniji dizajn, uz prepoznatljive Hondine stilske detalje.   

Nova maska i farovi;

Zahvaljujući novoj maski i farovima koji se nadovezuju na nju, automobil sprijeda ima sportsku pojavu u poređenju s aktuelnom generacijom. Kada je riječ o tehničkim detaljima, Honda nije otkrila sve karte hibridne verzije. Poznato je da CR-V Hybrid Prototype za pogon koristi četvorocilindarski 2.0-liter i-VTEC benzinac uparen s elektromotorom, dok su snage ovih agregata za sada nepoznate.

Honda je saopćila da je automobil opremljen inteligentnim Multi-Mode Drive sistemom koji omogućava vozaču da odabere jedan od ponuđena tri moda vožnje: - EV Drive – čisto električni mod s nultom emisijom - Hybrid Drive – motor s unutarnjim sagorijevanjem služi kao generator električne energije, koja pokreće elektromotor

- Engine Drive – automobil se primarno kreće uz pomoć benzinca, a električni motor uskače kada je neophodan višak snage.

Ukoliko vozač to poželi, izbor odgovarajućeg moda u vožnji može da prepusti samom sistemu, koji tada automatski mijenja režime vožnje kako bi iz pogona izvukao maksimum efikasnosti i ekonomičnosti. Honda je najavila da će sve specifikacije o ovom automobilu otkriti početkom 2018., uoči lansiranja modela CR-V Hybrid u Evropi..

Hibridne verzije;

Što se tiče prototipa, on će biti izložen na Hondinom štandu na predstojećem autosalonu u Frankfurtu, pored najavljenih Urban EV koncepta i redizajniranog modela Jazz. Inače, japanski proizvođač ranije je potvrdio da će osim hibridne verzije, evropskim kupcima ponuditi i model s benzinskim motorom, dok će u novoj generaciji modela CR-V izostati dizel varijanta..
 


 


 

#honda #frankfurt #sajam #automobil