Hamza Kazazić ponovo krši zakon, sudija Elma Zorabdić ljutito poručila: Policijom ću ga dovesti u sudnicu

Pred Općinskim sudom u Sarajevu danas je održano ročište radi saslušanja stečajnog dužnika ŠIPAD KOMERC d.d. Sarajevo, ul.Trampina br.12/IV, na kojem se ni četvrti put nije pojavio direktor Hamza Kazazić

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-26 14:54:00

Da stvar bude gora, na ročište je stigao punomoćnik stečajnog dužnika, advokatski pripravnik Radomir Nikolić, koji je zatražio odgodu ročišta pod obrazloženjem da je „tek jutros preuzeo predmet za zastupanje“. 

Imajući u vidu da se stečajni postupci rješavaju po hitnom postupku, te da je ročište bilo zakazano za 9 sati i da Kazazić evidentno ponižava Sud, sudija Elma Zorabdić ljutito je reagirala zaprijetivši da će poduzeti zakonske mjere kako bi ovaj slučaj, konačno, bio riješen. 

- Ne možete ovako zloupotrebljavati položaj. Bit ću prisiljena Kazazića u sudnicu dovesti silom i u pratnji policije, a to mi zakon o stečajnom postupku propisuje. Prošli put bio je bolestan, danas nije došao i vi se ne možete izjasniti o predmetu? Nemojte zloupotrebljavati položaj i ne dozvolite sebi takve situacije –  rekla je Zorabdić Lekić Irsadu, izvršnom direktoru stečajnog dužnika i advokatskom pripravniku Radomiru Nikoliću. 

Sudija Zorabdić novo ročište zakazala je za srijedu, 25. oktobar 2017. godine još jednom naglašavajući da će učiniti sve što je u njenoj moći i zakonskim okvirima kako bi Kazazić izašao pred lice pravde.

#Šipadkomerc #općinskisudsarajevo #radomirnikolic #lekicirsad #sudija #elmazorabdic #krsizakon #policija #zloupotrebapoložaja #zakonskiokviri #parnica #ročište #stečaj