Glumica Martina Kujundžić preminula u 36. godini

Martina Kujundžić, glumica iz Travnika i članica Mostarskog teatra mladih, preminula je u 36. godini.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-05-10 11:25:00

"Iako se Martina odselila iz Travnika ostavila je dubok trag u ovom gradu kako na pozorišnoj sceni, tako i kao radio voditeljica. Odogajala je generacije mladih glumaca i glumica, borila se za opstanak pozorišta, bila divan čovjek i prijatelj. Uvijek posebna, spremna za nove izazove, kreativna i zaljubljena u život…", piše TNT portal.

Martina Kujundžić rođena je 26. jula 1982. godine u Kraljevu. Radila je u Mostarskom teatru mladih od januara 2010. godine. Studirala je glumu na ADU Tuzla.

Ostvarila je brojne zapažene uloge: – "…Medeja…" (Heiner Muller), u režiji Damira Altumbabića – “Malograđani” (Maksim Gorki) režija Vlado Kerošević – “George Dandin” (J.B. Molliere) , režija Vlado Kerošević – “Kad umrem da se smijem” (Fadila Nura Haver) radio drama reditelja Šemsudina Gegića, – “O ježevima i ljudima” – autorski projekat Branislava Đakovića. – “Nada iz ormara” diplomska predstava Branislava Đakovića na odsjeku za režiju Fakulteta dramskih umetnosti Beograd. – “Aurash” (Bahram Beyzai'e) reditelja Soheila Parse (Modern Times Stage Company – Toronto) – “Stanica Viktorija” (Harold Pinter), radio drama u režiji Huseina Oručevića – “Ćelava pjevačica” (Eugene Ionesco), u režiji Ferida Karajice – “Balada o lososu i zgaženoj travi” (Ljubinka Stojanovic), režija Sead Đulić…

#martinakujundžić