Gledatelji poludjeli: Dječak (9) u TV showu oženio tinejdžerku

Emisija 'Suprugova straža' ukinuta je s televizije Sony Entertainment, nakon što su se gledatelji pobunili na neprimjeren sadržaj

Autor I.S. - Objavljeno 2017-09-03 16:55:00

Indijski televizijski show 'Pehredar Piya Ki', u prijevodu Suprugova straža, ukinut je s televizije nakon što su se zgroženi gledatelji potužili na tematiku. Naime, 10-godišnji dječak oženio se s devet godina starijom djevojkom, što je izazvalo bijes kod publike.

U dva dana prikupljeno je gotovo 50 hiljada potpisa za ukidanje kontroverzne emisije. Kritike su upućene tome kako se prikazuju djeca - kao seksualni objekti u ilegalnom braku.

- Djeca pričaju o odlasku na medeni mjesec. To nije pravo prikazivanje djece, moramo pobjeći od toga, izjavio je Afroz Malik, predsjednik udruge za zaštitu djece Jai Ho.

- Bilo je mnogo primjedbi na koncept ove emisije i morali smo reagirati. U početku je bila emitirana u kasnim satima, a sad je izbačena iz programa, potvrdio je neimenovani izvor iz Ministarstva informiranja i emitiranja.

Ovu emisiju, ili kako ju neki nazivaju - sapunicu, karakteriziraju brakovi maloljetnih osoba, a dob za dozvolu sklapanja brakova u Indiji je 18 godina kod djevojaka i 21 kod mladića. Ipak, dječji brakovi su izrazito česti u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

#twshow #gledatelji #dječijibrakovi #indija #serija #zabrana