Fotografija oca sa mrtvim blizancima u rukama: Sirijac se oprostio od kćerke i sina

Sirijac Abdulhamid el-Jusuf oprostio se od devetomjesečnog sina i kćerke Aje i Ahmeda koji su poginuli u utorak u napadu hemijskim oružjem u sirijskom Idlibu.

Autor E.H. - Objavljeno 2017-04-07 10:35:00

Fotografija oca Abdulhamida kako u naručju drži devetomjesečne blizance obišla je svijet.

Juče je ovaj otac, koji je u pomenutom napadu izgubio i suprugu i još 13 članova bliže i dalje porodice, posjetio mezar kćerke i sina. Jusuf je i sam bio povrijeđen u napadu hemijskim oružjem te je sve vrijeme od napada proveo u bolnici na liječenju. 

"Moja djeca nisu prva djeca koja su smrtno stradala u Siriji. Već šest godina djeca nam umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju", kazao je Jusuf.

Nakon što je otpušten iz bolnice Jusuf je u pratnji prijatelja došao da posjeti mezar svojih blizanaca. Nije želio pustiti nadgrobni spomenik na kojem se nalaze imena Aje i Ahmeta.

"Od međunarodne zajednice, posebno zemalja Zaljeva, slušamo samo riječi. Uprkos svemu, mi smo ovdje. Bićemo strpljivi do kraja. Jednog dana ćemo ostvariti pobjedu. Cijelom svijetu ćemo pokazati koliko smo strpljivi. Mi nismo prvi ni posljednji, ovo će još trajati. Djeca nam šest godina umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju", poručio je Jusuf kroz suze.

U stravičnom napadu hemijskim oružjem izvedenom u utorak u sirijskom Idlibu, poginulo je oko 100 civila, većinom žena i djece, dok je oko 500 ljudi osjetilo posljedice napada.

#sirija #baŠarasad #napad

Vezani clanci

SVIJET

Gradonačelnik Istanbula podnio ostav...

Gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas podnio je danas ostavku nakon 13 godina provedenih na toj poziciji, prenijeli su turski mediji
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-09-22 20:29:00

SVIJET

Indijci koriste sprejeve s čili prah...

Indijske vlasti su pojačale sigurnost uz svoju istočnu granicu s Bangladešom i koriste "čili i šok bombe" kako bi blokirale ulazak Rohinja koji bježe...
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-09-22 19:51:00

SVIJET

Orban: Ne želimo da budemo "migrants...

Članice EU moraju da prihvate činjenicu da ni Mađarska ni Poljska ne žele da budu "migrantske zemlje", izjavio je mađarski premijer Viktor Orban
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-09-22 18:46:00