Fotografija oca sa mrtvim blizancima u rukama: Sirijac se oprostio od kćerke i sina

Sirijac Abdulhamid el-Jusuf oprostio se od devetomjesečnog sina i kćerke Aje i Ahmeda koji su poginuli u utorak u napadu hemijskim oružjem u sirijskom Idlibu.

Autor E.H. - Objavljeno 2017-04-07 10:35:00

Fotografija oca Abdulhamida kako u naručju drži devetomjesečne blizance obišla je svijet.

Juče je ovaj otac, koji je u pomenutom napadu izgubio i suprugu i još 13 članova bliže i dalje porodice, posjetio mezar kćerke i sina. Jusuf je i sam bio povrijeđen u napadu hemijskim oružjem te je sve vrijeme od napada proveo u bolnici na liječenju. 

"Moja djeca nisu prva djeca koja su smrtno stradala u Siriji. Već šest godina djeca nam umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju", kazao je Jusuf.

Nakon što je otpušten iz bolnice Jusuf je u pratnji prijatelja došao da posjeti mezar svojih blizanaca. Nije želio pustiti nadgrobni spomenik na kojem se nalaze imena Aje i Ahmeta.

"Od međunarodne zajednice, posebno zemalja Zaljeva, slušamo samo riječi. Uprkos svemu, mi smo ovdje. Bićemo strpljivi do kraja. Jednog dana ćemo ostvariti pobjedu. Cijelom svijetu ćemo pokazati koliko smo strpljivi. Mi nismo prvi ni posljednji, ovo će još trajati. Djeca nam šest godina umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju", poručio je Jusuf kroz suze.

U stravičnom napadu hemijskim oružjem izvedenom u utorak u sirijskom Idlibu, poginulo je oko 100 civila, većinom žena i djece, dok je oko 500 ljudi osjetilo posljedice napada.

#sirija #baŠarasad #napad

Vezani clanci

SVIJET

Policajac u Francuskoj ubio tri osob...

Francuski policajac ubio je tri osobe u mjestu Sarcelles nedaleko od Pariza nakon čega je izvršio samoubistvo, a sve ukazuje da je u pitanju porodična...
Autor: E.H. - Objavljeno 2017-11-19 16:39:00

SVIJET

Tajna snimka razotkrila okrutne medi...

Tri godine od nesretnog događaja tajna snimka raskrinkala je dvije okrutne medicinske sestre koje su odbile pomoći muškarcu koji je umirao u centru za...
Autor: E.H. - Objavljeno 2017-11-19 16:12:00

SVIJET

Ankara zabranila sve javne LGBT doga...

Turski zvaničnici su zabranili sve javne događaje koje organiziraju LGBT grupe u glavnom gradu
Autor: E.H. - Objavljeno 2017-11-19 15:40:00