Fotografija oca sa mrtvim blizancima u rukama: Sirijac se oprostio od kćerke i sina

Sirijac Abdulhamid el-Jusuf oprostio se od devetomjesečnog sina i kćerke Aje i Ahmeda koji su poginuli u utorak u napadu hemijskim oružjem u sirijskom Idlibu.

Autor E.H. - Objavljeno 2017-04-07 10:35:00

Fotografija oca Abdulhamida kako u naručju drži devetomjesečne blizance obišla je svijet.

Juče je ovaj otac, koji je u pomenutom napadu izgubio i suprugu i još 13 članova bliže i dalje porodice, posjetio mezar kćerke i sina. Jusuf je i sam bio povrijeđen u napadu hemijskim oružjem te je sve vrijeme od napada proveo u bolnici na liječenju. 

"Moja djeca nisu prva djeca koja su smrtno stradala u Siriji. Već šest godina djeca nam umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju", kazao je Jusuf.

Nakon što je otpušten iz bolnice Jusuf je u pratnji prijatelja došao da posjeti mezar svojih blizanaca. Nije želio pustiti nadgrobni spomenik na kojem se nalaze imena Aje i Ahmeta.

"Od međunarodne zajednice, posebno zemalja Zaljeva, slušamo samo riječi. Uprkos svemu, mi smo ovdje. Bićemo strpljivi do kraja. Jednog dana ćemo ostvariti pobjedu. Cijelom svijetu ćemo pokazati koliko smo strpljivi. Mi nismo prvi ni posljednji, ovo će još trajati. Djeca nam šest godina umiru na rukama. Ništa se ne poduzima po tom pitanju", poručio je Jusuf kroz suze.

U stravičnom napadu hemijskim oružjem izvedenom u utorak u sirijskom Idlibu, poginulo je oko 100 civila, većinom žena i djece, dok je oko 500 ljudi osjetilo posljedice napada.

#sirija #baŠarasad #napad

Vezani clanci

SVIJET

Većina Britanaca protiv plana Tereze...

Velika većina britanske javnosti protiv je planova premijera Tereze Mej za izlazak iz EU, rezultati su najnovijih anketa.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-07-22 20:33:00

SVIJET

Na protestima u Iraku poginulo 11 os...

Novi protesti organizovani su u nedjelju na jugu Iraka, gdje je za dvije nedjelje od početka demonstracija stradalo 11 osoba, prenijeli su bolnički iz...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-07-22 19:34:00

SVIJET

Ubio djevojku, pojeo joj mozak, pio...

Dimitrij Lunčin (21) postao je opsjednut kanibalizmom pošto je čitao o kanibalu Jeffreyju Dahmeru koji je silovao i ubio 17 dječaka i muškaraca između...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-07-22 18:35:00