Firefoxove nove funkcije mogle bi vam biti od pomoći

Do sada je to bilo moguće jedino ako ste otvorili dva zasebna prozora i poravnali ih jedan do drugog. Side View se čini elegantnijim i bržim rješenjem, iako je još ograničenih mogućnosti.

Autor A.P. - Objavljeno 2018-06-09 16:09:00

 U Mozillinom internet-pretraživaču testiraju se dvije funkcije. Prva bi mogla razveseliti ljude koji veoma vole raditi više stvari odjednom, dok će druga biti korisna svima koji žele da uljepšaju izgled Firefoxa.

Posljednjih nekoliko godina pomoću Mozillinog programa Test Pilot bilo ko može testirati nove funkcije planirane za uvrštavanje u internet-pretraživač Firefox. Prije nekoliko dana stiglo je nekoliko novih funkcija.

Prva bi mogla da obraduje ljude koji jako vole da rade više stvari odjednom, dok će druga biti korisna svima koji žele da uljepšaju izgled Firefoxa, pišu Nezavisne novine.

Funkcija Side View omogućava otvaranje dva internet-odredišta u jednom prozoru. Tako možete pratiti šta se događa na jednoj stranici dok koristite drugu.

Recimo, surfovati društvenim mrežama dok gledate video na YouTubeu ili upoređivati sadržaj dvije web stranice bez potrebe da skačete sa jedne na drugu.

Do sada je to bilo moguće jedino ako ste otvorili dva zasebna prozora i poravnali ih jedan do drugog. Side View se čini elegantnijim i bržim rješenjem, iako je još ograničenih mogućnosti.

Za aktiviranje funkcije kliknite na dugme Side View u gornjem desnom uglu Firefoxa i sa liste odaberite internet-odredišta koja vas zanimaju.

Funkcija Firefox Colors pomoći će vam u odabiru nove teme i izgleda tog internet-pretraživača tako što će omogućiti ubacivanje raznih boja i pozadinskih tekstura u gotovo bilo koji dio Firefoxa. Možete sami da birate ili odaberete neki od ponuđenih prijedloga. Svoj rad možete spremiti i podijeliti sa drugima.

Kako bi mogli koristiti ove funkcije, morate se prijaviti na besplatni program Test Pilot.

#mozilafirefox #testpilot #novefunkcije #sidevies #firefoxcolors