Evo ko je muškarac koji je britanskoj pjevačici tokom nastupa oteo mikrofon

Finalnu večer 63. Eurosonga u Lisabonu obilježio je skandal koji se dogodio kad je tokom nastupa Velike Britanije na pozornicu upao muškarac i pjevačici oteo mikrofon, nakon čega je odmah reagiralo osiguranje

Autor M.B. - Objavljeno 2018-05-13 10:03:00

Pjevačicu SuRie ispratili su s pozornice, a Britanci su odbili ponoviti nastup. Dečko koji je osvanuo na pozornici završio je na policiji, a u međuvremenu se saznalo i ko je on.

Na njegovoj majici mnogo su odmah uočili natpis i adresu jednog sajta, pomoću kojih su ga uspjeli identificirati. Riječ je o samoprozvanom aktivistu za slobodu medija i autoru nekoliko e-knjiga, koji se na Instagramu predstavlja kao Dr. A.C. 

Na Instagramu je napisao i da je "Albanac koji se pravi da je Britanac", a nije mu prvi put da je upao u neki show. Već prije upadao je u britanske emisije, kao što je The Voice, i time se hvalio na Instagramu.

Njegov prekid nastupa britanske pjevačice fanovi Eurosonga uglavnom su oštro osudili. "Nacisti britanskih medija, zahtijevamo slobodu, rat nije mir", vikao je navodno.

#velikabritanija #eurosong #evrovizija #incident #surie