Eldin Huseinbegović uskoro predstavlja pjesmu “Jedno”

Krajem maja vjernu publiku obradovao je pjesmom „Za kraj“, a ljubitelji njegove muzike za manje od mjesec dana moći će uživati u novom singlu pod nazivom “Jedno”

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-12 13:41:00

Ovaj uspješni kantautor napisao je muziku i tekst za novu pjesmu, dok je aranžman djelo odličnog sarajevskog muzičara Dine Šukala.

Zanimljivo je da je Eldin nakon duže saradnje sa „Gotivom“ i Murisom Beglerovićem snimanje novog spota povjerio reditelju Harisu Dubici i produkciji “HudHud” iz Sanskog Mosta. Kadrovi za njegov novi videozapis snimani su u Krajini, a pored Huseinbegovića u njemu se pojavljuje Bejana Grabus iz Travnika, te Ajdin Hasanić Ajdinator.

- Drago mi je što smo snimali u prelijepoj Krajini, u Sanskom mostu i u još nekoliko gradova. Siguran sam da će saradnja sa Dubicom biti uspješna. Zahvalio bih se i ostalim članovima ekipe, a posebno brojnim statistima kojih je bilo mislim više od 50. U spotu će se pojaviti i dvogodišnja Leena Besima Dubica, kćerka Harisa Dubice - kaže Eldin Huseinbegović koji dodaje da pjesmu namjerava publici predstaviti krajem septembra, a potom u oktobru napraviti promociju u glavnom gradu BiH.

Posljednjih sedmica Eldin intenzivno radi i na novom albumu, koji će predstaviti sredinom 2018. godine. 

- Lijepo je izdavati singlove, ali albumi su nešto što trajno ostaje. Znam da je potrebno dosta vremena za kvalitetan CD, ulaganja i promocije, ali na kraju sve se ipak isplati. Zbog rada na albumu zapostavio sam pisanje za kolege. Jedina saradnja u narednom periodu bit će sa mladim pjevačem iz Sarajeva Edijem Herzom. On je talentovan momak, koji će narednog mjeseca snimiti jednu lijepu pjesmu, koju sam uradio za sebe, ali će je publika ipak slušati u njegovom izvođenju – kaže Huseinbegović.

 

#eldinhuseinbegovic #harisdubica #novapjesma #video #jedno #zakraj #kantautor #gotiva #murisbeglerovic

Vezani clanci

MUZIKA

Preminuo osnivač i gitarist legendar...

Bio je poznat po moćnim rifovima i brojnim hitovima. Posljednje tri godine bolovao je od demencije. Zbog toga ga je 2014. u grupi zamijenio nećak Stev...
Autor: A.B. - Objavljeno 2017-11-18 15:57:00

MUZIKA

Deen se vraća na scenu: Spot za pjes...

Spot koji će pratiti pjesmu prikazat će glavni grad u posebnom svijetlu, kroz tekst, muziku i interpretaciju poruka će biti jasna
Autor: A.I.M. - Objavljeno 2017-11-18 13:05:00

MUZIKA

The Loudest Silence: Sarajevski proi...

Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence singlom Redemption najavio je svoj nadolazeći album Aestethic Illusion
Autor: A.I.M. - Objavljeno 2017-11-18 10:04:00