Eldin Huseinbegović uskoro predstavlja pjesmu “Jedno”

Krajem maja vjernu publiku obradovao je pjesmom „Za kraj“, a ljubitelji njegove muzike za manje od mjesec dana moći će uživati u novom singlu pod nazivom “Jedno”

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-12 13:41:00

Ovaj uspješni kantautor napisao je muziku i tekst za novu pjesmu, dok je aranžman djelo odličnog sarajevskog muzičara Dine Šukala.

Zanimljivo je da je Eldin nakon duže saradnje sa „Gotivom“ i Murisom Beglerovićem snimanje novog spota povjerio reditelju Harisu Dubici i produkciji “HudHud” iz Sanskog Mosta. Kadrovi za njegov novi videozapis snimani su u Krajini, a pored Huseinbegovića u njemu se pojavljuje Bejana Grabus iz Travnika, te Ajdin Hasanić Ajdinator.

- Drago mi je što smo snimali u prelijepoj Krajini, u Sanskom mostu i u još nekoliko gradova. Siguran sam da će saradnja sa Dubicom biti uspješna. Zahvalio bih se i ostalim članovima ekipe, a posebno brojnim statistima kojih je bilo mislim više od 50. U spotu će se pojaviti i dvogodišnja Leena Besima Dubica, kćerka Harisa Dubice - kaže Eldin Huseinbegović koji dodaje da pjesmu namjerava publici predstaviti krajem septembra, a potom u oktobru napraviti promociju u glavnom gradu BiH.

Posljednjih sedmica Eldin intenzivno radi i na novom albumu, koji će predstaviti sredinom 2018. godine. 

- Lijepo je izdavati singlove, ali albumi su nešto što trajno ostaje. Znam da je potrebno dosta vremena za kvalitetan CD, ulaganja i promocije, ali na kraju sve se ipak isplati. Zbog rada na albumu zapostavio sam pisanje za kolege. Jedina saradnja u narednom periodu bit će sa mladim pjevačem iz Sarajeva Edijem Herzom. On je talentovan momak, koji će narednog mjeseca snimiti jednu lijepu pjesmu, koju sam uradio za sebe, ali će je publika ipak slušati u njegovom izvođenju – kaže Huseinbegović.

 

#eldinhuseinbegovic #harisdubica #novapjesma #video #jedno #zakraj #kantautor #gotiva #murisbeglerovic

Vezani clanci

MUZIKA

Bebek o nastupu Dugmeta pred Titom:...

Glazbena legenda Željko Bebek gostujući u Pressingu Petra Štefanića rekao je da će pjevati sve dok bude mogao izlaziti na pozornicu.
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-20 08:44:00

MUZIKA

Oliver Dragojević: Bolje sam, ali jo...

Splitski pjevač Oliver Dragojević (70) iduće sedmice primit će Porina za životno djelo. Iako na dodjeli u Splitu neće nastupati, doći će po svoju 31....
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-14 18:31:00

MUZIKA

Slavni dirigent dobio otkaz u Metrop...

Metropolitan Opera iz New Yorka otpustila je jednog od najznačajnijih i najvećih američkih dirigenata današnjice Jamesa Levina nakon što je istragom u...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-03-13 10:38:00