Dušek za spavanje čist kao nikad prije uz pomoć sode bikarbone

Razna su svojstva sode bikarbone zbog koji se ona smatra gotovo čudotvornom.

Autor I.S. - Objavljeno 2017-05-25 15:55:00

Medicinska soda može poslužiti kao lijek mnogim stanjima, poput nadimanja, problema sa varenjem, potom soda bikarbona se koristi i u kuhanju, a može vam pomoći i da izbijelite svoje zube. Međutim, isto tako, soda bikarbona je i moćno sredstvo za čišćenje. Do sada smo već naučili da je od velike pomoći prilikom ribanja rerne, kuhinje, kupatila, ali isto tako može da vam posluži i kao sredstvo kojim ćete svoj dušek u spavaćoj sobi osloboditi prašine i neprijatnih mirisa.

Rafovi u radnjama su prepuni hemijskih sredstava za čišćenje, od kojih u najmanju ruku može da vas zaboli glava dok ih udišete prilikom korišćenja. Naravno, neka su neophodna, ali u pojedinim slučajevima postoji i alternativa.

Dušek na kom spavate je veoma važno da bude čist - vi tu provodite po 7-8 sati svake noći, znojite se, udišete mirise iz njega, skuplja se prašina. Jednostavan i po vaš budžet ekonomičan način da ga očistite je pomoću sode bikarbone. Mi ćemo vam dati instrukcije kako:

Prvo dobro usisajte cijeli dušek, a potom pomoću sitne cjediljke ravnomjerno rasporedite jedno pakovanje sode bikarbone preko cijele površine dušeka. Nakon što soda odstoji nekoliko sati - što duže to bolje, ponovo usisajte dušek.

U slučaju fleka na dušeku ili na kauču, možete uraditi slijedeće:

Pomješajte 1 supenu kašiku sode bikarbone sa isto toliko deterdženta za pranje. Potom u to uspite 250 ml ključale vode i 4-5 kašika devetoprocentnog sirćeta. Smjesa koju ste dobili će pjeniti i odmah je spremna za upotrebu. Nanesite vaše sredstvo na flekavu površinu, ostavite da djeluje 5-10 sekundi, pa ukonite važnom krpom. Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta dok ne dobijete željeni rezultat, ali vodite računa da ne izblijedite boju tkanine.

Da rezimiramo - soda bikarbona čisti, uklanja fleke, neprijatne mirise, ubija bakterija i mikrooranizme, a uz sve to je jeftina i potpuno bezopasna po vas.

#sodabikarbona #čisto #spavanje #dušek