Duraković: Zasluge pripadaju čovjeku koji je u areni, čije je lice umrljano prašinom i znojem i krvlju

Nakon lokalnih izbora u Srebrenici, gdje je sam svoju pobjedu proglasio kandidat sprskih stranaka Mladen Grujičić, i nakon što su mještani srpske nacionalnosti uz provokacije i nacionalističke ispade proslavili rezultate izbore, na svom Facebook profilu oglasio se i probosanski kandidat Ćamil Duraković.

Autor E.H. - Objavljeno 2016-10-03 08:11:31

On je na svom profilu objacio citat čuvenog govora Theodora Roosvelta, nekadašnjeg predsjednika SAD. - Kritičari nisu bitni. Nije bitan čovjek koji ukazuju na to kako se snažan čovjek zateturao ili gdje je čovjek koji stvara mogao napraviti bolje.

Zasluge pripadaju čovjeku koji je zapravo u areni, čije je lice umrljano prašinom i znojem i krvlju; onome ko odvažno pokušava; koji griješi i iznova i iznova ne uspijeva; onaj s velikim entuzijazmom, s velikom posvećenošću; ko se daje za dobar razlog.

Onome ko – u najboljem slučaju – na kraju doživi trijumf velikih dostignuća i ko – u najgorem slučaju – makar doživi neuspjeh pokušavajući ostvariti tako velike stvari da njegovo mjesto nikad neće biti uz one bojažljive duše koji nisu znali ni za pobjedu ni za poraz - napisao je Duraković.

#Ćamilduraković #izbori