Duh olimpizma: 'Uneredio' se, onesvijestio, ali i završio utrku

Yohann Diniz (38) odlučio je nastupati iako je imao želučanih tegoba. To ga je na kraju koštalo, iako je vodio nakon prvih 45 minuta. Diniz se tada počeo mučiti i pao je u nesvijest

Autor E.H. - Objavljeno 2016-08-20 14:38:00

Ovo je još jedna u nizu velikih priča Olimpijskih igara u Riju. I zaslužila je dobiti trenutak pažnje. Naime, ako ste se ikada pitali kako istinski olimpijac izgleda ne trebate više tražiti. Njegovo ime je Yohann Diniz (38) i dolazi iz Francuske.

Svjetski je rekorder u brzom hodanju na 50 km, a odlučio je nastupati iako je imao želučanih tegoba. To ga je na kraju koštalo, iako je vodio nakon prvih 45 minuta. Diniz se tada počeo mučiti i pao je u nesvijest.

 

foto: Screenshot

 

Prizor nakon pada nije bio nimalo ugodan, kako za gledatelje tako i za Yohanna. Dinizu je pobjeglo, no digao se i nastavio dalje.

 

foto: Screenshot

 

Ubrzo nakon pada Diniz se ponovo onesvijestio. Zatim je naišao Kanađanin Evan Dunfee, koji je Francuzu pomogao da se pridigne. Preuzeo je vodstvo i iako je Diniz pokušao vratiti prednost nije uspio i završio je na osmom mjestu.

 

foto: Screenshot

 

No treba mu odati počast, zaslužio je. Pitanje je kako je uopće uspio završiti utrku budući da je bio vidno bolestan. Nakon utrke odvezen je u bolnicu, a i dalje mu je ostao svjetski rekord.

24sata.

#olimpijskeigre