Dragan Marinković Maca zakazao igranje u Dubaiju, "Sunce tuđeg neba" putuje i u Australiju

Sarajevski glumac s adresom u Srbiji isitiče i da se uskoro vraća i pred publiku u rodnom gradu te da je, uprkos brojnim repreizama u Domu mladih, interes i dalje veliki

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-13 11:22:00

Nakon što je s predstavom "Sunce tuđeg neba" obišao region uključujući i po desetak repriza u nekim gradovima, Dragan Marinkoivć Maca ovih dana pakuje kofere i odlazi na jednu od najpopularnijih destinacija svijeta.

U subotu, 16. septembra ovaj pozorišni hit odigrat će u Dubaiju. 

- Krećem na miniturneju i nakon u Dubaija idem za Australiju, gdje ću gostovati u svim većim gradovima. Idemo sada malo po zapadu, da i ovi što su već otišli pokažemo i kroz predstavu šta je sunce tuđeg neba. U principu, to je svakako priča ljudi koji su otišli i koji razmišljaju da li je to zaista ono što su očekivali i što su dobili, jesu li se pokajali, preispituju se koje je pitanje pametnije: Ići ili ostati? Da li je nebo pod kojim smo rođeni postalo tuđe, a kamo li ono koje je zaista tuđe - govori Marinković za NewsBlic.ba. 

U okviru australske turneje popularni Maca nasmijat će publiku u Liverpoolu 22. septembara, dan kasnijeu u Sydneyu, zatim 24. septembra u Canberri, 27. septembar rezerviran je za Brisbane, 28. za Adelaide, dok će 29. uslijediti igranje u Keysboroughu. Predstavu "Sunce tuđeg neba" Marinković će 30. septembra predstaviti u Melburneu, a kraj turneje označit će gostovanje u Perthu 1. oktobra. 

Dok putuje svijetom sa svojom hit monodramom, Marinković priznaje i da je izuzetno sretan zbog angažmana u TV Serijama "Ne diraj mi mamu" koju su po narudžbi Nove TV "stvorili" scenarista Feđa Isović i reditelj Elmir Jukić, te u srbijanskoj komediji "Psi laju, vetar nosi" čije se emitiranje očekuje u oktobru. 

- S nestrpljenjem iščekujem emitiranje serije "Ne diraj mi mamu" koju sam snimao ljetos u Sarajevu u produkciji F.I.S.T. Bilo mi je veliko zadovoljstvo i siguran sam da su obje serije jako dobre. Na Novoj TV uskoro treba da krene serija koja je snimana u Sarajevu, a na RTS-u kreće nova serija u kojoj sam radio s Mirom Banjac, Tihomirom Stanićem, Anitom Mančić... - dodaje Marinković. 

Popularnog glumca publika je imala priliku gledati i u ulozi TV voditelja, ali i učesnika rijalitija. U novoj programskoj shemi, pak, za sebe nije pronašao ništa interesantno. 

- Imao sam ponuda, i da uđem u "Zadrugu" i da vodim, ali sklonio sam se malo s televizije poslije "Audicije" i "Društvene mreže". Mislim da je sve ovo loše, imam nekih ideja, ali nisam još "zakucao" jer ne mislim da je dobra programska shema i ne vidim sebe tu nigdje. Vidjet ćemo, ako bude šta primamljivo prihvatiti ću - pjasnio je glumac.  

#draganmarinković #maca #glumac #suncetudjegneba #dubai #australija #melburne #predstava #monodrama