Đorđe Balašević obradovao fanove još jednom novom pjesmom - "Dno dna"

Novosadski kantautor Đorđe Balašević ovih dana je ponovo boravio u studiju, a noćas je objavio novu pjesmu naziva "Dno dna"

Autor A.B. - Objavljeno 2017-12-16 10:52:00

"Skupštinski ‘leb bez motike... Dno dna... To spada u narkotike... Sa te se igle ne skida...", kaže, između ostalog, Balašević u svojoj novoj društveno angažiranoj pjesmi.

U videu koji je njegova kćerka snimila i postavila na Facebook Balašević je objasnio kako je nove pjesme napravio kako na repertoaru ne bile samo one koje su "već viđene". I nove i stare će predstaviti sarajevskoj publici 17. februara naredne godine u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji.

"Naravno, bit će ponovo i ono već viđeno. Htio sam najaviti koncerte koji dolaze, slijede Osijek, Zagreb, Beograd, Novi Sad. Ja karte nemam nikad, ne dijelim ih jer kad bih dijelio karte podijelio bih ih svimajer bih volio da svi dođu. Svi koji dođu meni su kao moji. To je kao kad praviš veliku svadbu pa ti dođe 300 njih, a 500 ih ostane uvrijeđeno", rekao je.

Ipak, ovaj put je panonski mornar odlučio na dan koncerta ostaviti stotinjak ulaznica za one koji dođu izdaleka i nisu u mogućnosti na vrijeme kupiti kartu, a voljeli bi biti na njegovom koncertu.

"Ostavit ćemo te karte, možemo se nagurati unutra. Za one što stoje, i ja stojim pa šta mi fali? Mislim, ne kapiram taj parter jer sam uvijek mislio da je parter glavni, tu vidim ljude i tu je glavna energija. Ovi koji sjede su negdje daleko u mraku, ali sada ću i tribinama posvetiti malo više pažnje", rekao je.

Na kraju se zahvalio svima koji su mu pomogli da organizuje koncerte bez najava u jutarnjim programima, nagradnih igara i bilborda.

"Drago mi je, jer smo mi jedna drugačija ekipa. Nekome se sviđamo, nekome ne ali smo definitivno nešto drugo i ponosan sam na to", rekao je panonski mornar na kraju.

#ĐorĐebalaŠeviĆ #pjevač #dnodna #novisingl