Dodik o Vujoševiću: Razočarao me je, ljudski i na svaki drugi način

Predsjednik manjeg entiteta BiH Milorad Dodik u razgovoru za "Novosti" rekao je da je proslavljeni crnogorski trener Duško Vujošević za njega "diskvalifikovan za cijeli život" zbog izjava da su Srbi krivi za rat u BiH

Autor I.S. - Objavljeno 2017-10-16 13:44:58

"Naravno, i ljudski i na svaki drugi način. Ako je ikada trebalo da prestane da se bavi košarkom, to je saada. Ne želim mu ništa loše, ali zašto je, da bi održao svoju bijednu i podaničku poziciju u Sarajevu, kazao tako nešto? Nakon te izjave za mene je diskvalifikovan za cijeli život”, rekao Dodik.

Podsjetimo, aktuelni selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević nedavno je izjavio:

“Ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici”, rekao je Vujošević. On je precizirao da misli na krivicu za rat u kome je nestala Jugoslavija. “Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili?”.

#miloraddodik #bih #vujošević #koŠarka #bih #izjava #rat #jugoslavija #srbija