Danas sahrana poginulih kod Milića

Bračni par iz Beograda Đorđije (31) i Nina (36) Petrović u nedjelju su poginuli, a njihova kćerka A. P. (4) teško je povrijeđena u udesu kod Zvornika u BiH, na povratku sa svadbe Đorđijevog rođaka u Čajniču.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-09-06 14:32:00

Djevojčica je prebačena u tuzlansku bolnicu u teškom stanju. Nakon operacije, čim je otvorila oči, pitala je gde su joj tata i mama.

Kako saznajemo u zvorničkoj policiji, Đorđije je radio kao ljekar u Domu zdravlja na Novom Beogradu, a rodom je iz Čajniča, dok je njegova supruga Nina iz Milića. Supružnici su u subotu sa kćerkicom bili na svadbi kod Đorđijevog rođaka.

Nakon svadbenog veselja, Petrovići su prenoćili kod rođaka. U nedjelju su se uputili prema Beogradu, a do tragedije je došlo oko 15 sati, na djelu magistralnog puta između Milića i Zvornika. 'Škoda' kojom je upravljala Nina Petrović iznenada je prešla u suprotnu traku puta i direktno podletjela pod kamion 'mercedes', koji je naišao u susret. Pretpostavlja se da je Nina zaspala za volanom, ali vozilo je poslato na vještačenje kako bi bili sigurni da uzrok nije bio kvar.

Sudar je bio strahovit, a vatrogasci su nekoliko sati sjekli djelove smrskane "škode" kako bi izvukli tela stradalih. Devojčica, koja je bila na zadnjem sjedištu, zadobila je teške povrede, zbog čega je juče operisana.Rođak Petrovića iz Čajniča kazao je da ona srećom nije ugrožena.

"Kada se probudila iz anestezije, poslije operacije, dozivala je oca i majku. Još ne zna da su joj roditelji mrtvi, ne znam kako ćemo to da joj saopštimo", kaže rođak.

On dodaje da su Đorđije i Nina u nedjelju krenuli kraćim putem prema Beogradu jer su žurili kući zbog posla.

"Obično su išli preko Užica za Beograd, ali su htjeli da stignu na vrijeme da bi se spremili za posao u ponedjeljak, zbog toga su i krenuli na Zvornik" navodi on.

Kolege nastradalog Đorđija iz Doma zdravlja na Novom Beogradu bile su u šoku kad su čule za tragediju.

"Poginuo je jedan divan mladi čovjek, ljekar, roditelj... Jadno dijete je ostalo siroče, tuga do neba", rekao je kolega nastradalog lekara. 

#zvornik #nesreca #sahrana #beograd