Dan Harudina Šibe Krvavca - rođendan jednog od najvećih bh. fillmskih autora

Dan Hajrudina Šibe Krvavca je poseban program kojim Udruženje rediteljica i reditelja u BiH obilježava rođendan jednog od najvećih bh. fillmskih autora

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-12-26 16:34:00

U utorak, 26. decembra, sa početkom u 19 sati, Udruženje rediteljica i reditelja u BiH, u saradnji sa kinom Meeting Point, organizira Dan Hajrudina Šibe Krvavca.


Dan Hajrudina Šibe Krvavca je poseban program kojim Udruženje rediteljica i reditelja u BiH obilježava rođendan jednog od najvećih bh. fillmskih autora, majstora žanra i jednog od najgledanijih reditelja na svijetu, koji je možda, od svih autora u BiH, najbolji uzor u današnjim uslovima filmske industrije. 


Svojom snažnom autorskom ličnošću spojenom sa rijetkom zanatskom vještinom i smislom za spektakl i akciju u funkciji emotivnog angažovanja publike, a ne slavljenja ideologija, donio je potpuno novu vrijednost u ex Yu i bh. kinematografiju. 
Ove godine 26. decembra reditelji i bh. filmski radnici obilježiće rođendan ovog vrsnog umjetnika projekcijom dokumentarnog filma "Golim rukama", nakon koje će se direktor URiR BiH Dino Mustafić obratiti prisutnima sa izvještajem o radu na Monografiji o Šibi Krvavcu. 

dan-sibe-krvavca-1

 

#danhajrudinaŠibekrvavca #jednogodnajvećihbh.fillmskihautora #udruženjerediteljicairediteljaubih