Da li su ovaj put sudije ukrale pobjedu Le Bronu i Cavaliersima?

Trener Cavsa Tyronn Lue nakon utakmice je rekao kako je Smith mislio da je njegova momčad u prednosti s jednim poenom razlike, no nesretni bek Cavaliersa u izjavi za novinare priznao je da to nije tačno, da je znao da je rezultat izjednačen, ali da je želio izaći iz gužve i pozvati time-out.

Autor A.P. - Objavljeno 2018-06-01 10:42:00

Vrhunska utakmica u Oaklandu u prvom meču finalne serije za prvaka NBA lige. Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi nakon produžetka pobijedili su Cleveland Cavalierse 124:114. U dodatnom vremenu Cavsi nisu imali šanse, no ono što su prosuli u regularnom dijelu utakmice je nevjerojatno.

Pet sekundi prije kraja regularnog dijela, pri rezultatu 107:107, George Hill je promašio slobodno bacanje koje bi Cavsima donijelo break, no LeBronovoj momčadi ukazala se nova sjajna prilika nakon skoka JR Smitha. A onda se dogodilo pomračenje uma igrača Clevelanda. Umjesto da šutira prema košu, a imao je vremena, ili da zaposli nekog od svojih suigrača, a LeBron je tražio loptu, Smith se s loptom u rukama zaletio prema centru i pustio da vrijeme iscuri. Ostali igrači Clevelanda u čudu su gledali prema Smithu, nikome nije bilo jasno što se upravo dogodilo, a posebno je bio bijesan James koji se nakon verbalnog napada na zbunjenog Smitha samo ljutito odmaknuo suzdržavajući se da ga fizički ne napadne.

  Reakcija Draymonda Greena na tu izjavu najbolje govori koliko to ima smisla.

 Gledajući snimku više puta, teško je reći ko je napravio faul, Durant ili LeBron, dojma smo da je James ipak zakasnio kod postavljanja, no u svakom slučaju i ova situacija izazvat će dosta rasprava u američkoj javnosti. Suđenje u doigravanju ove sezone nije bilo dobro, u oba konferencijska finala vidjeli smo dosta čudnih odluka, tako da će ova odluka samo još dodatno produbiti sumnje u kvalitetu sudija u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Pogledajte video u nastavku pa sami prosudite:

 

#oaklend #nbaliga #goldenstatewariorsi #cleavlendcavaliersi #usa #jameslebrun #durant