“Cult Band” u potrazi za novim članom

Ovaj bend čine vrsni muzičari porijeklom iz BiH koji svojom muzikom održavaju stalni kontakt s publikom iz krajeva iz kojih i sami potječu

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-13 15:43:00

 “Cult Band” iz Austrije, koji čine odlični muzičari porijeklom iz BiH, ovo ljeto proveli su kombinirajući odmor i rad. Članovi benda promovirali su aktuelni treći singl i propratni spot “Početak i kraj”, za koji je muziku napisao Alen Lemešević, a autorica teksta je Milena Ludajić, dok je spot snimljen u Sarajevu.

Pjesma “Početak i kraj” odlično je prihvaćena od strane publike, te su na adresu benda pristigli brojni pozivi za nastupe tokom jeseni. No, članovi benda, vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović i bubnjar Adnan Sejdić, trenutno su okupirani potragom za novim članom benda, klavijaturistom.

Poručuju da u razmatranje ulaze svi muzičari s poznavanjem ex-yu pop, rock i folk repertoara, starosti između 20 i 50 godina, a svi zainteresirani trebaju priložiti video link sa svoje svirke.

- Dosta prijava je već pristiglo, a konačnu odluku bend će donijeti nakon završne audicije u drugoj polovini septembra - istuču članovi "Cult Banda". 

Sada već bivši članovi, klavijaturisti Ekrem Prošić i Emil Avdić koji zbog drugih obaveza više nisu bili u mogućnosti pratiti bend s kolegama su  ostali u jako dobrim odnosima, a novom članu poručuju da dolazi u zdravu porodičnu atmosferu. 

- Zahvaljujemo se Emilu koji je od početka osnivanja ekipe bio uz nas i nesebično se zalagao u radu. Zbog svojih privatnih i poslovnih obaveza nije u mogućnosti raditi sa bendom. Također, zahvaljujemo se Ekremu Prošiću, koji nam je bio velika pomoć i "uskakao" kad je bilo najgore - istakli su bivši članovi “Cult Banda”.

 

#cultband #austrija #novickal #klavijaturista #harisČaušević #safetsrna #salkoagovic #adnansejdic #pocetakikraj #pjesma