CM demant: Demant na tekst "Uputstvo za naivne: Lažni parfemi u CM u Sarajevu

U skladu sa člankom koji je NewsBlic objavio na svom portalu 5. februara 2018. godine "Uputstvo za naivne: Lažni parfemi u CM u Sarajevu", objavljujemo demant na spomenuti članak

Autor I.S. - Objavljeno 2018-02-13 14:58:00

Naime, objavljujući vijest da se u CM nalaze kopije original parfema, iz CM navode da parfem KOUROS by YVES SAINT LAURENT koji je predmet našega članka, uvozi dobavljač "Loreal Lux", te isti posjeduje svu potrebnu dokumentaciju o autentičnosti proizvoda te stoji iza originalnosti istoga.  Stoga, kako se navodilo parfemi ne mogu ući "crnim kanalima" u trgovine koje treba spriječiti Uprava za indirektno oporezivanje i kako ne može doći do pogreške. 

Svaki proizvod koji se nalazi na policama u svim poslovnicama društva CM posjeduje prateću dokumentaciju sa garancijama i navedenim rokovima što se može utvrditi na svakom pojedinačnom proizvodu.

Također, CM opovrgava tvrdnju da u njihovim prodavnicama 70% radnika na crno i da su svi uredno prijavljeni na sve vidove obveznog osiguranja. 

Saopštenje CM-a prenosimo u cjelosti:      

"Poštovani,

Obraćamo Vam se ispred poduzeća CM-Cosmetic market d.o.o Vitez, a vezano za članak objavljen na Vašem portalu/facebook-u dana 05.02.2018 godine u 13,58 h pod nazivom UPUTSTVO ZA NAIVNE: lažni parfemi u CM u Sarajevu. U istoimenom članku iznijeli ste niz netačnih i neprovjerenih informacija te ste na taj način nanijeli štetu te pokušali narušiti ugled firme koja na tržištu BiH posluje već dugi niz godina.

Parfem KOUROS by YVES SAINT LAURENT koji je predmet Vašega članka uvozi dobavljač "Loreal Lux" te isti posjeduje svu potrebnu dokumentaciju o autentičnosti proizvoda te stoji iza originalnosti istoga. Svaki proizvod koji se nalazi na policama u svim poslovnicama društva CM posjeduje prateću dokumentaciju sa garancijama i navedenim rokovima što se može utvrditi na svakom pojedinačnom proizvodu. 
 

Svi djelatnici društva CM su uredno prijavljeni na sve vidove obveznog osiguranja te smo svakodnevno izloženi kontrolnom nadzoru inspekcijskih organa (radna, tržišna, porezna, sanitarna itd.) koje svojim zapisnicima potvrđuju naše navode, odnosno potvrđuju da društvo posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima u BiH."

Napomena, spomenuti demant se odnosi na sljedeći članak: 

http://newsblic.ba/clanci/upustvo-za-naivne-lazni-parfemi-u-cm-u-sarajevu/115413

   
 

#demanti #pravila #cm #parfemi #radnacrno #objava #laž #firme #djelatnici #članak