Bruno Mars i Kendrick Lamar pokorili ovogodišnje Grammyje (VIDEO)

Bruno Mars je osigurao prevlast R&B-ju u odnosu na hip hop, čije su zvijezde Jay-Z i Kendrick Lamar unatoč većem broju nominacija ostale bez nagrada u ključnim kategorijama

Autor E.H. - Objavljeno 2018-01-29 08:42:00

 

Američki muzičar Bruno Mars bio je nominovan u sedam kategorija, i na kraju je toliko priznanja i osvojio.

Njegov album "24K Magic" proglašen je za album godine, ali i najbolji R’n’B album, a Bruno je, između ostalih, osvojio i priznanja u kategorijama za najbolji singl godine "24K Magic", pjesmu godine i R’n’B pjesmu "That’s What I Like", kao i za najboljeg R’n’B izvođača.

Ed Sheeran pobijedio je u kategorijama za najbolji vokalni pop album i najboljeg solo pop izvođača za pjesmu "Shape of You". Kasnije priznanje izazvalo je negodovanje na društvenim mrežama jer se mnogima nije dopalo što je u toj kategoriji, od petero nominovanih, pobijedio kao jedini muškarac. Osim Ed Sheerana, u kategoriji za najboljeg solo pop izvođača bile su nominovane i Kelly Clarkson Klarkson, Kesha, Pink i Lady Gaga.
 

Kendrick Lamar bio je nominovan za sedam nagrada, a kući je otišao sa njih pet -
najbolji rap album "Damn", rap pjesma "Humble", rap izvođač "Humble", rap/vokalnu saradnju za duet sa Rihannom u pjesmi "Loyality" i videospot "Humble".

Najveći gubitnik večeri bio je Jay Z. Ove godine nominovan za najviše nagrada, osam, nije osvojio niti jedino priznanje.

Najvažnija muzička nagrada na svijetu ove godine je bila u znaku političkih poziva za ujedinjenje svijeta te pokreta za žensku ravnopravnost i prekid seksualnog zlostavljanja čestog u svijetu showbiznisa. U tom kontekstu najemotivniji je bio nastup Keshe koja je nastupila uz žensku pratnju i izvedbu završila u suzama, zajedno s publikom.


 

#brunomars #jay-z #kendricklamar #grammy