BOŽO VREĆO: Narušeno mi je zdravlje, imam epilepsiju

Umjetnik Božo Vrećo neće se naći u naslovnoj ulozi dugo najavljivane predstave "Koštana" u režiji Kokana Mladenovića, čija je premijera zakazana za 5. avgust u Tivtu. Ovu vijest Vrećo je podijelio s pratiocima na Facebooku, uz objašnjenje da je od projekta odustao zbog ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja.

Autor E.H. - Objavljeno 2016-08-01 08:38:00

- Tokom proba desile su se neke veoma stresne situacije koje su utjecale na moje zdravlje te se hitno vraćam doma u Sarajevo. Imam epilepsiju, siguran sam da ćete me shvatiti i razumjeti, jer se ne osjećam dobro - poručio je interpretator i autor sevdalinki. 

Hadžihafizbegović: Nastavljamo rad na predstavi   Uz Vreću, jednu od glavnih uloga u "Koštani" igra i bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je jučer bio na probi predstave.  - Nastavljamo rad na ovom projektu, premijera će se desiti bez obzira na novonastale okolnosti. Vrećo je jedna petina, a ostalih 12 glumaca četiri petine “Koštane” tako da ovo nije "one man šou".

Zaista mi je žao i suosjećam s Vrećom, najvjerovatnije će njegova karijera doživjeti izvjesno stagniranje. Želim mu brzo ozdravljenje i da makar za godinu-dvije, kada se izliječi, nastavi karijeru - kazao je Hadžihafizbegović. Dodaje da je, prije svega, najvažnije Božino zdravlje te da će nastupa, turneja i predstava biti, prenosi Avaz.

#božovrećo