BiH poražena od Bugarske, ništa od Evropskog prvenstva

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se, nažalost, nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina koje će se igrati u Gruziji.

Autor J.A. - Objavljeno 2017-03-27 20:54:00

Bugarska se na taj način plasirala na Euro, a naši momci su propustili veliku šansu s obzirom da im je za odlazak na smotru najboljih evropskih selekcija bio dovoljan i neriješen rezultat nakon pobjede protiv Francuske i remija protiv Izraela.

Izabranici Tonija Karačića su katastrofalno ušli u meč u francuskom Vineuilu. Već u četvrtoj minuti Hušić je skrivio penal kojeg u gol pretvara najbolji igrač Bugarske Rusev.

Naša selekcija je potom napravila pravu opsadu gola Bugarske. Najprije je samo minutu kasnije Suljić bio neprecizan, a potom je u 7. minuti Žerić propustio ogromnu priliku kada je golman Bugarske Naumov fenomenalno intervenisao.

Naumov se još jednom istakao kada je Stanić je pokušao u 15. minuti, a potom je u 19. minuti Mustedanagić bio neprecizan.

Stanić je još jednom pokušao u 26. minuti, ali je Naumov još jednom bio na pravom mjestu i obio loptu u korner.

Nakon tih promašaja naše selekcije Bugarska je udvostručila prednost u 29. minuti susreta. Rusev je izveo korner, a Krastev je pogodio za 2:0.

U 43. minuti nakon Stanićevog kornera Šerbečić je šutirao glavom, ali nije bio precizan.

Sve nade naše reprezentacije za plasman na Evropsko prvenstvo pale su u vodu u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Krastev postigao svoj drugi pogodak za Bugarsku na Čandarovovu asistenciju za 3:0.

I na početku drugog poluvremena naši juniori su napadali. U 48. minuti Mustedanagić je šutirao, ali je Naumov bio siguran. U 56. minuti Jordanov je pokušao, ali je Marković bio siguran.

Nakon novih promašaja Hadžića i Bijelića u 57. minuti u 64. minuti naša selekcija je konačno poslala loptu iza Naumovovih leđa kada je Demirović pogodio na Hadžićevu asistenciju.

U 72. minuti novu priliku za Bugarsku propustio je Krastev kada je Marković intervenisao nakon njegovog šuta, a do kraja susreta pokušao je još tri puta Stanić i jednom Hadžić, no nisu bili precizni i susret je završen rezultatom 3:1 za Bugarsku.

U drugom meču grupe 5 Francuska i Izrael su remizirali odigravši 0:0.

 

#juniori #kvalifikacije