Uz pomoć OVIH savjeta će vam paralelno parkiranje postati RUTINA (VIDEO)

Iako dosta novih automobila danas dolazi sa tehnologijom i parking pomagalima, veliki broj ljudi još uvijek ima poteškoća sa paralelnim parkiranjem. Uprkos stereotipu da žene vozači posebno nisu vične ovoj veštini, praksa je pokazala da to važi za oba pola podjednako.

Autor E.H. - Objavljeno 2017-06-09 15:58:00

Iskreno rečeno, paralelno parkiranje je zaista jedna od najtežih stvari kada je u pitanju vožnja automobila. Ono zahtjeva odličnu kontorlu nad vozilom i sjajno poznavanje njegovog oblika. Ipak, i najvećim majstorima je teško da se parkiraju u uskoj ulici gde nema mnogo prostora za manevrisanje. Parkiranje postaje još teže kada vas uhvati nervoza jer se u jednosmernoj ulici iza vas stvorila kolona nervoznih vozača, koji su "legli" na sirenu.

Zato smo mi odlučili da vam pomognemo i da vam pokažemo 6 lakih koraka uz pomoć kojih ćete se svaki put savršeno parkirati.

1. Za početak se parkirajte tako da vaš automobil bude paralelno postavljen u odnosu na prvi automobil, iza koga želite da se parkirate. Neka vaš zadnji dio (branik) bude u ravni sa branikom paralelnog automobila.

2. Savijte točkove u stranu u koju želite da parkirate vaš automobil i namotajte volan do kraja. Dajte lagani gas i gledajte vaš ljevi retrovizor.

3. Kada u retrovizoru budete vidjeli tablice automobila koji je iza vas, tada ispravite točkove i krenite polako unazad. 

4. Kada vaš prednji branik bude u ravni sa zadnjim branikom automobila ispred vas, stanite i ponovo savijte točkove.

5. Sada polako dajte gas i uspješno ćete se uparkirati između dva automobila.

6. Ispravite točkove i ugasite automobil.

 

#paralelnoparkiranje #auto