Asghar Farhadi predsjednik žirija Takmičarskog programa - igrani film na 24. SFF-u

Pod predsjedavanjem iranskog reditelja i scenariste Asghara Farhadija, jednog od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice i dvostrukog dobitnika Oscara, Žiri Takmičarskog programa - igrani film 24. Sarajevo Film Festivala, okupiće renomirane filmske stvaraoce i umjetnike iz pet zemalja - Irana, Velike Britanije, Hrvatske, SAD-a i Gruzije.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-06-13 16:53:00

Oni će donijeti odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Srce Sarajeva, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će biti održana 16. augusta.

U stručnom žiriju su i hrvatska glumica Judita Franković Brdar, zatim Mike Goodridge,umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao, američka fotografkinja Brigitte Lacombe te gruzijska scenaristica i rediteljica Ana Urushadze. 

Publika u Sarajevu imat će priliku pogledati novi film Farhadija koji nosi naziv "Everybody knows", a koji je na setu ponovo spojio Penélope Cruz i Javiera Bardema. Film je svečano otvorio ovogodišnji, 71. Cannes Film Festival i prikazan je u njegovom takmičarskom programu.

Pred publikom SFF-a bit će  prikazan kao dio programa Open Aira. 

 

#asgharfarhadi #žiri #sff #takmičarskiprogram