ARIJEVSKA RASA: Djeca nastala u Hitlerovom tajnom projektu su I DALJE ŽIVA

Hitlerova ideja je bila da u specijalnim domovima odgoje na stotine hiljada plave, snažne djece, kako bi do 1972. godine stvorio supernaciju koja bi brojala 120 miliona ljudi

Autor M.B. - Objavljeno 2018-02-13 17:34:00

Osim logora smrti, druga najveća tajna nacističkog sistema bio je tzv. projekat Lebensborn. Prema rasističkim idejama
filozofa Alfreda Rosenberga, tehničke detalje razradio je sam Hajnrih Himler. Plan je bio da se promijeni ljudska vrsta.

Njihova ideja je bila da u specijalnim domovima odgoje stotine hiljada plave, snažne djece, kako bi do 1972. godine velika Njemačka brojala 120 miliona nadljudi. Nacističke oružane snage bi u tom kontekstu narasle na 600 SS-divizija! S tom vojnom moći, smatrali su, niko im se ne bi mogao suprotstaviti. Ova potpuno nevjerovatna ideja promjene ljudske vrste na cijelom svijetu bila je možda i najluđa zamisao koju je ta ekipa, opsjednuta zagonetnim kultovima, alhemijom i eugenikom, ikad osmislila.

Idealni su im bili Norvežani, 'potomci Vikinga'

- Nordijski čovjek je najljepše ljudsko biće na svijetu. I po inteligenciji i po svojoj izuzetnoj pojavi, on je superioran. Nordijac ima svijetlu kosu i plave oči - kralj nad kraljevima u odnosu prema svim ostalim pripadnicima ljudske rase na Zemlji - pisao je Hans Gunter, nacistički teoretičar rase. Prema njegovim kriterijumima, idealni su bili Norvežani, "potomoci Vikinga"... Vikinzi su, prema njemu, davali idealno arijevsko potomstvo jer su imali sve tražene osobine baš kao i Nijemci, pa čak i bolje. Ipak Norveška nije bila dovoljna.

Prikupljanje žena za stvaranje superarijevske rase

Prema Himlerovom planu, osnovan je specijalni tim za "rasni odabir" koji je po okupiranim zemljama, odnosno cijelom svijetu, trebao da skupi žene za stvaranje superarijevske rase. Agenti su se razmiljeli po Norveškoj, Holandiji, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Britaniji, Kanadi, Australiji i SAD-u. Kad je Vermaht ušao u te zemlje, akcija bi krenula i odabrane žene bi završavale u Njemačkoj. Projekat je tamo već bio u punom zamahu. Sredinom 1936. Himler je otvorio prvi "Lebensborn" u jednom dvorcu nadomak Minhena. Sistem je imao Domove majki i Domove djece. Eksperiment nije išao po planu. Nacisti su osnovali ukupno šest specijalnih domova za djecu i 17 domova za majke. Svaka Njemica koja je imala više od troje djece, dobila je "Majčinski krst" kao odlikovanje. Bilo je to odličje ravno "Gvozdenom krstu" koji se dodjeljivao za hrabrost u Njemačkoj. Ipak mnogi dijelovi eksperimenta su krenuli, za nacističke eugeničare, u pogrešnom smjeru. Mnogim novorođenčadima je tokom vremena kosa tamnila. Djecu koja nisu ostala plava, čekala je strašna sudbina. Gušenje gasom. Pred kraj rata, Hitler je naredio uništavanje sve Lebensbornove djece, ali ta naredba nikada nije izvršena.

Nacisti su htjeli da istrijebe svu djecu

Pomahnitali gospodar Rajha, uvjeren u to da na svijetu ima mjesta samo za jedan narod, bio je uvjeren da Nijemci zaslužuju kolektivno uništenje. Svom ministru ratne privrede, arhitekti Šperu - kojeg je Hitler obožavao - Firer je naredio da spali Njemačku. Na sreću, Šper je imao dovoljno razuma i dovoljno hrabrosti da se suprotstavi Hitlerovoj naredbi. Istu je naredbu, iz Moskve, izdao i Staljin. On je bio plašio "žilavosti" njemačkog naroda. Bio je uvjeren da će Nijemci, ukoliko im se ne uništi industrija, za manje od decenije opet postati sila i opasnost za Rusiju, pa je naredio totalno uništenje, ali i to naređenje iz raznih razloga takođe nije sprovedeno u djelo.

#arijevskarasa #projekt #hitler