ANDREJ PLENKOVIĆ: HRVATSKA SAMU SEBE TREBA GLEDATI KAO NOGOMETNI AUTORITET

Nakon jučerašnjeg plasmana nogometne reprezentacije Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, na sjednicu Hrvatske vlade premijer Andrej Plenković i ministri su stigli u crveno-bijelim dresovima, a uspjeh reprezentativaca popratili su aplauzom i porukom kako se Hrvatska nada pobjedi i u finalu protiv Francuske.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-07-12 11:48:00

Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković na samom početku sjednice čestitao je u ime Hrvatske, Vlade i hrvatskih navijača na uspjehu hrvatskoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću i vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na "fascinantnom uspjehu za hrvatski sport, hrvatski nogomet i promidžbu zemlje", javlja Anadolu Agency (AA).

- Ovo što se jučer dogodilo u Moskvi je bez ikakvog presedana najveća promocija Hrvatske globalno. Gledati uspjeh, srce, znanje, iskustvo, pobjednički mentalitet, snagu preokreta i sve što su naši nogometaši jučer demonstrirali je zaista inspirativno. Imam dojam da su se sa Hrvatskom identificirali brojni nama prijateljski narodi i susjedne zemlje koje u ovom vide uspjeh koji govori o snazi zemlje koja nije velika, ali ima veliko srce, hrabrost i entuzijazam -, kazao je Plenković.

Istaknuo je kako je riječ o uspjehu koji je nadmašio treće mjesto koje je hrvatska reprezentacija osvojila na Svjetskom prvenstvu na čelu sa Miroslavom Ćirom Blaževićem 1998. godine.

- To potvrđuje da smo u dvadeset godina zaista postali nogometna sila i da ćemo nakon ovoga sami sebe u nogometnom smislu gledati kao zemlju autoriteta, a ne kao autsajdere jer to Hrvatska danas sa ovim igračima, ovakvim stilom igre i vodstvom zaista može -, kazao je premijer Andrej Plenković.

Plenković je poručio kako je potrebno dugoročno riješiti pitanje nacionalnog stadiona u Hrvatskoj, istaknuvši da to ova nogometna reprezentacija zaslužuje, a time poslati poruku mladim nogometašima da se nastave baviti sportom.

Na kraju uvodne riječi, premijer Andrej Plenković je poručio kako reprezentativcima želi da u finalu pobijede Francusku i Hrvatskoj donesu titulu svjetskog prvaka.

Na utakmicu Hrvatska - Engleska u Rusiji jučer su otputovali hrvatski premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te zajedno sa deset tisuća hrvatskih navijača bodrili reprezentaciju u Moskvi.

Trenutak slavlja u svlačionici pogledajte ovdje.

#andrejplenković #hrvatska #nogomet #svjetskoprvenstvo