Almir Čehajić Batko - Ličnost godine po izboru portala NEWSBLIC

Za mnoge je Almir Čehajić Batko jedno od rijetkih lica humanosti u našoj zemlji, pomaže tamo gdje niko neće, gdje bi trebala država...I s pravom je od strane redakcije portala NEWSBLIC proglašen za ličnost 2015. godine.

Autor J.A. - Objavljeno 2015-12-31 11:53:00

Kroz svoju radijsku i TV emisiju "Udri muški" Batko već godinama pokreće humane akcije za pomoć teško oboljelima, prikuplja novac za nezamislivo skupe operativne zahvate u inozemstvu, ima uho za zaboravljene ljude... I šta sve ne.

Emisija Udri muški koju već godinama vodi postala je nadaleko poznata. Tim istrajnih pojedinaca uspio je humanitarnim akcijama preko etera da skupi velike sume novca za bolesne, a spašeno je bezbroj ljudskih života.

Batko je čovjek velikog srca, osoba koja je stanovnicima Bosne i Hercegovine, ali i regije pokazala da humanost ne poznaje granice.

Za vrlo kratko vrijeme postao je sinonim za čovjeka koji, na sebi svojstven i duhovit način, prikazuje najrazličitije socijalne, ekonomske, kulturološke, i druge probleme u BiH, regiji i svijetu, a ubrzo i sinonim za čovjeka koji je medijski prostor koji ima iskoristio na način da pruži podršku i pomoć u liječenju urgentnih slučajeva bolesnih građana BiH od kojih su odustale odgovorne državne i društvene strukture, znak da postoje dobri ljudi

Batko često zna reči kako nema ništa ljepše nego znati da si pomogao nekome, posebno bolesnoj i ugroženoj djeci, kada čujem da je nekome uspjelo liječenje i da smo svi skupa u tome učestvovali i uspjeli.

On svakog dana dijeli bol s drugima, često je jedina i posljednja nada teško bolesnima. I ZATO SAMO NAPRIJED BATKO.

 

#batko #ličnostgodine

Vezani clanci

IZDVOJENO

Vlasti BiH ne zanima imovina u Hrvat...

Dok vlasti susjedne države tvrde da nad nekretninama vlasnika iz BiH postoji zabrana raspolaganja, katastarske čestice u sudovima polako nestaju
Autor: A.B. - Objavljeno 2017-11-01 17:05:00

IZDVOJENO

Tito je orgijao s četom balerina i k...

Stjepan Đureković je u romanu "Ja, Josip Broz Tito" objavio sve zabranjene pikanterije
Autor: A.I.M. - Objavljeno 2017-10-31 20:02:16

IZDVOJENO

Kriminal i korupcija u Zemljišno-knj...

Organizirani kriminal i korupcija bosanskohercegovačka su svakodnevica i svaki novi dokaz samo je kap u moru ojađenog naroda koji je vlastitim radom s...
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-10-25 17:51:20